Denne kjærligheten

dikt

Velg format

kr 199
ISBN
9788249507030
"Grips diktsamling nummer to holder jevnt over høyt nivå. Den fortellende, langsomme stilen lar de eksistensielle spørsmålene vokse frem … Når Grip lager en kobling mellom gudstroen og troen på kjærligheten, gjør han det så elegant og selvfølgelig at det går rett hjem"
MARIE G. AUBERT, AFTENPOSTEN
"Johann Grip med kvardagslege og fine dikt om kjærleik … Lett å lesa, lett å smile av"
HADLE OFTEDAL ANDERSEN, KLASSEKAMPEN
"Med et enkelt formspråk makter Johann Grip å si noe vesentlig om forholdet mellom Gud og menneskelig kjærlighet … Storpoeten Hauge sa mye klokt om 'kvardagene', og han ville nok ha nikket med det vakre gartnerhodet sitt til Grip og disse diktene som også stort sett handler om hverdager … en poet og en poesi som skriver på menneskespråk og som tør fastholde kjærlighetens stemme, til tross for at 'nå til dags er det bare sex som teller'"
KNUT ØDEGÅRD, VÅRT LAND
Kjæresten din drømmer med fingre over engene nå hun holder kroppen åpen lar alt hat renne tvers gjennom all godhet slå tilbake også når det ikke kommer fra deg

Johann Grip er tilbake med nok en personlig og utadvendt diktsamling.

I "Denne kjærligheten" er temaet kjærlighet, så vel jordisk som himmelsk: Med utgangspunkt i refleksjoner omkring kjærlighet og hengivelse, inviteres leseren med på en reise bakover til barndommens formende opplevelser og frem til senere møter med Kjærligheten.

"Denne kjærligheten" søker seg også mot det punktet hvor tro og kjærlighet ser ut til å tangere hverandre i korte glimt - og der lukten av Gud henger igjen som svovelstripen etter et slokket lys.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2009
ISBN 9788249507030
Innbinding Pocket
Tittel Denne kjærligheten
Bokgruppe 413
I salg 18.11.2009
Emne Lyrikk Skjønnlitteratur Kjærlighet
Johann Grip

Johann Grip

Johann Grip (f. 1964) debuterte i 2002 med den kritikerroste samlingen Enkle dikt. Enkeltdiktet «Hentet» høstet mange lovord og ble blant annet kåret til lytternes favoritt i NRK radio. Romanen Den korte veien hjem kom i 2005, og i 2007 utkom romanen Reisen fra Karawankene. Johann Grip har vært redaktør i Vagant og Lyrikklubben, og har gjendiktet blant andre Catullus og Horats.

Les mer