Den andre moren

roman

Velg format

kr 229
På lager
ISBN
9788249528998
«Oppi alt dette er det knapt noen som spør: Men er vi helt sikre? Kan det hende at de som natt etter natt, år etter år, går løs på barneskolens regnbueflagg, har noe på hjertet som vi bør lytte til? Ingen ved sine fulle fem sier: Mangfold er flott, men en god far er kanskje den største gaven et barn kan få. Ingen utenom fanatikeren sier: Ja, vi har en nasjonal grense, men hvorfor nekter spermbanken å opplyse om hvor mange flere halvsøsken barnet kan ha i andre land? Absolutt ingen spør: Hva med alle de uvitende biologiske farmødrene og farfedrene som ikke har rett til å få et eneste glimt av hvordan slektslinjen deres har viklet seg ut, er det noen som tenker på dem?»

Silje Marie er gift med Helene. Sammen har de sønnene Olav og Henry. Da Helene og barna reiser på ferie, blir Silje Marie igjen i familiens hus, et hjem som skal pakkes midlertidig ned og klargjøres for oppussing. Her er det som om hun ikke bare er blitt alene med ansvaret for huset og tingene, men også med uroen over de valgene hun og Helene har truffet og hvilken retning livet deres skal ta, og med den forbudte tanken om at hun opplever ulik tilknytning til sine to barn, der hun har født det ene, men ikke det andre. Og aller mest alene er hun med følelsen av at hun lever et dobbeltliv, det hun har løyet om og holder skjult for Helene: at det finnes en annen mor, som hun omgås, med en sønn som ligner Henry.

«Den andre moren» er en akutt og modig beretning om en mors krise, en roman som på en klok og utfordrende måte går inn i samfunnsspørsmål rundt foreldreskap, biologi og skeive liv.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2024
ISBN 9788249528998
Innbinding Pocket
Tittel Den andre moren
Bokgruppe 502
I salg 06.06.2024
Emne LHBT Ekteskap og parforhold Romaner Mødre Skjønnlitteratur
Tina Åmodt

Tina Åmodt

Tina Åmodt er født i 1985 på Askøy og bosatt i Oslo. Hun debuterte som forfatter i 2010 med Anleggsprosa, som ble mottatt med stor begeistring. Åmodts første roman, Det blir aldri lyst her, kom i 2014, og året etter mottok hun Stig Sæterbakkens minnepris. Hun gjendiktet Athena Farrokhzads Hvitverk til norsk i 2016, og i 2018 utkom Doris. En sjøroman. Tina Åmodt ble tildelt Bokhandelens forfatterstipend i 2019. Den andre moren er Åmodts fjerde bok.

Flere forfatterportretter

 

Litterære priser

Stig Sæterbakkens minnepris 2015

Bokhandelens forfatterstipend 2019

 

Av Tina Åmodt:

2023 Den andre moren. Roman
2018 Doris. En sjøroman. Roman
2016 Hvitverk av Athena Farrokhzad. Gjendiktning
2014 Det blir aldri lyst her. Roman
2010 Anleggsprosa. Kortprosa
Les mer

Nyheter

Tina Åmodt - flere forfatterportretter

Her finner du flere forfatterportretter av Tina Åmodt
Les mer

24.11.23 | Lansering av Tina Åmodts Den andre moren @Juret

Velkommen til sleppfest for Tina Åmodts roman DEN ANDRE MOREN
Les mer