Bla i boken

Delte opplevelser

roman

Velg format

kr 379
På lager
ISBN
9788249522729
"en tankevekkende leseopplevelse … Ulset har et særegent blikk for blikk, for det vaklende, flimrende selvbildet i bildenes tid, og viser fram det stakkarslige og såre ved den utmattende kampen for å opprettholde et selv, for sin egen del og ikke minst for andre. For meg klinger sosiologen Erving Goffmans analyser av sosial interaksjon i bakgrunnen. Dette er uhyre viktige ting å gripe tak i … Både den kontinentale og den nordiske kulinariske vendingen stilles i et smått tragikomisk lys som også kastes inn i samtida"
SILJE BEKENG-FLEMMEN, KLASSEKAMPEN
"Andrea Bang hadde vært stor. På åttitallet hadde hun vært enerådende, hun var på TV, radio, i ukebladene dekket hun forsidene sammen med familien, det var hjemme hos-reportasjer og oppskriftshefter man kunne nappe ut av bladene; frisk, smilende sto hun der med en kurv med hvetebakst under armen ute i en blomstereng, omkranset av familien satt hun ved kjøkkenbordet i det nydelige gamle trehuset hun og mannen hadde satt i stand."
"Delte opplevelser" handler om den tidligere kjendiskokken Andrea Bang. Hun hadde sin storhetstid på 80- og 90-tallet, da kokebøkene hennes fantes i de fleste norske hjem. Andrea Bang fikk æren for å ha gjort pasta, pizza, oliven og hermetiske tomater kjent for det norske folk. Men nå, ved begynnelsen av 2000-tallet, er gullalderen for lengst overstått. Hun er 59 år, skilt, har et vanskelig forhold til de voksne døtrene sine, bor alene i en liten leilighet sentralt i Oslo og jobber med å skrive oppskrifter for Opplysningskontoret for frukt og grønt. En dag blir Andrea Bang overraskende kontaktet av det gamle forlaget sitt, som hun ikke har hørt fra på mange år. En ung, ivrig redaktør vil utgi en samling av de beste oppskriftene hennes gjennom tidene. Andrea blir oppstemt og glad, men også dypt urolig. Hun forsøker å begrense forventningene sine, men klarer ikke å la være å håpe at dette kan være starten på et nytt kapittel i livet, en sjanse til å reise seg på nytt og få sin tidligere karriere og status tilbake. "Delte opplevelser" er en skarp og morsom roman om tapte muligheter og voldsomme forventninger, om menneskelig dårskap og laster, og om vårt forhold til mat, tradisjoner og norsk matkultur.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2020
ISBN 9788249522729
Innbinding Innbundet
Tittel Delte opplevelser
Bokgruppe 411
I salg 07.10.2020
Design Exil Design
Emne Romaner Forfattere Identitet Mat og drikke Skjønnlitteratur Oslo
Mari Ulset

Mari Ulset

Mari Ulset (f. 1980) er fra Straumsnes på Nordmøre, bosatt i Bergen. Ulset debuterte med romanen Biltur i 2011, og har siden utgitt Juni, juli og august (2014) og Slik lever vi her (2016). Delte opplevelser er Mari Ulsets fjerde roman.

Flere forfatterportretter

Les mer