Brusselblødningene

dikt

Velg format

kr 249
ISBN
9788249513086
"I løpet av noen korte linjer skildrer Vigen essensen av hva det vil si å være fastlåst i en jobb ... Flere steder oppstår humoristiske og komiske episoder, særlig i de presise iakttagelsen av kontorlivets mange kreasjoner ... I flere av diktene ulmer konturene av et opprør som fører tankene til de siste årenes politiske klima hvor finanskrise, arbeidsledighet og demonstrasjoner har gjort seg gjeldende. I så måte er denne samlingen et eksempel på hvordan dagens poesi kan virke politisk, noe som ikke hender altfor ofte i norsk samtidspoesi."
KRISTIAN WIKBORG WIESE, MORGENBLADET
«I Vigens utlegging breier den gråe meiningsløysa seg frå kontoret og over i samfunnet, der all den makta systemet forvaltar bare manifesterer seg i direktiv som detaljstyrer ting som ikkje behøver detaljstyring … Som i så mange andre framstillingar av kontorlandskap, lener komedien og tragedien seg mot kvarandre. Det er så jævlig at det er morosamt, eller det er så jævlig at det bare er jævlig. Slik buktar boka seg som ein slange av skiftande stemningar … Grått er det, og grått skal det bli. Men det er ein stemning her, eit blikk og ei attkjenneleg røyst som skaper heilskap. Saman med det aktuelle og godt turnerte valet av miljø gjer dette Brusselblødningene til god og viktig litteratur.»
HADLE OFTEDAL ANDERSEN, KLASSEKAMPEN
"Vigen lykkes denne gangen med å vise byråkratenes desperate ønske om å bli sett på som mennesker, ikke bare anonyme saksbehandlere på et grått kontor ... Stillingstitler og underskrifter blir menneskeliggjort i form av følelser og ansikter. Det er det som er Brusselblødningene Vigen har et imponerende ordforråd."
BRYNJULF JUNG TJØNN, VG
«Brusselblødningene» er poesi fra forvaltningens innerste rom. I kjærlighet til den lille byråkrat undersøker samlingen allmenne kontorerfaringer. Hva gjør det med et menneske og med menneskekroppen å leve i et byråkratisk system? Hvilke tanker og følelser får de ansatte til å se opp fra skjermenes lys og møtepapirenes knitring?

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2013
ISBN 9788249513086
Innbinding Pocket
Tittel Brusselblødningene
Bokgruppe 413
I salg 23.07.2013
Design Exil Design
Emne Lyrikk Skjønnlitteratur
Bernhard Vigen

Bernhard Vigen

Bernhard Vigen (f. 1975) debuterte i 2000 med diktsamlingen Som om ingenting har hendt.

Les mer