Biltur

Velg format

kr 199
På lager
ISBN
9788249514748
"ei tett og fin skildring ... Ulset skriv nært og vart om det kvardagslege livet til Alma. Det er fine detaljar og registreringar av heilt sjølvsagde ting som lesaren ser på nytt, både i og rundt huset og i den storslåtte og karrige kystnaturen som også har forma Alma til den ho er, inst inne ... Ulsets debutroman er fascinerande i skildringa si av eit liv utan ytre spenning, men med eit indre trykk som overtyder denne lesaren om at her har vi med starten på eit forfattarskap å gjere"
ODDMUND HAGEN, DAG OG TID
"en tett og renskåren roman som handler om noen dager i den sekstiårige Almas liv ... Forfatteren lykkes godt med å fremstille den stille desperasjonen til et mer eller mindre usynliggjort menneske. Språket i denne romanen er forførende enkelt og poetisk flertydig på samme tid, og vitner om at dette er en talentfull forfatter vi kan vente mer av"
GRO JØRSTAD NILSEN, BERGENS TIDENDE
"Overbevisende debut om angst og livsglede ... Ulset minner oss på å være tilstede, å være tilgjengelig og å være åpne. Biltur viser hvor lite som skal til for å forandre vaner, tanker og følelser. Og samtidig viser den hvor lett det er å stivne i tillærte mønster og reaksjonsmåter"
LINDA KASPERSEN, ADRESSEAVISEN
"Den lavmælte, men høyst merkbare dramatikken som driver fortellingen ligger i beskrivelsen av mangelen på felles språk og referanser mellom Alma og gjestene, en ekte kulturkollisjon. Den understrekes av forfatterens presise observasjonsevne og finstilte, økonomiske språk"
KNUT FALDBAKKEN, VG
"Ulsets debutroman er et forsøk på å beskrive hvor vanskelig den menneskelige nærheten er. Det viktigste i denne romanen er alt som ikke blir sagt mellom de få menneskene som vandrer rundt i den ... Ulset behersker også vakre naturskildringer, med et realistisk og værhardt språk. Dette er en flott debut, og det er god grunn til å tro at Ulsets blikk ikke har sett seg ferdig på mennesket"
ESKIL SKJELDAL, TELEMARKSAVISA
"dette er en lovende roman. Forfatteren beskriver på en overbevisende måte et ømfintlig og noe fremmedgjort møte mellom hovedpersonen og turistene … Person- og miljøgalleriet er godt beskrevet, med stor menneskeinnsikt. Dette er absolutt en forfatter med en særegen original stemme, som det bør knyttes positive forventninger i fremtiden. Anbefales"
OLE JOHAN NORDBERG, TIDENS KRAV
"Med romanen Biltur har Mari Ulset meldt seg på blant de beste debutantene i år … dette er en roman som fokuserer på det udramatisk hverdagslige. Det forhindrer likevel ikke at det er noe skummelt, illevarslende ved det som skjer, eller snarere det som ikke skjer. Og det er dette spennet mellom en hverdagslig overflate og anelsen om noe dramatisk som kan eller vil bryte ut, som gir nerve til boka. Og det er i oppbyggingen og opprettholdelsen av denne spenningsnerven at Mari Ulset viser hvor god hun er. Det er mange debutanter som arbeider i det samme formatet, men det er ikke så mange som oppnår en tilsvarende spenning med så enkle midler. Det er det som gjør denne lille og egentlig beskjedne romanen til en oppsiktsvekkende debut"
GEIR VESTAD, HAMAR ARBEIDERBLAD
Hver vår drar Eystein på fiske, og i alle årene etter at sønnen Stig flyttet hjemmefra, har Alma blitt alene igjen i huset ytterst i havgapet. Da går Alma fra rom til rom og vasker vinteren ut, med bare seg selv å ta hensyn til. Men denne gangen kommer det fremmede.

Henrik og Louisa er på biltur, og ber om å få sove hos Alma, hvor gjesteværelset uansett står tomt. De fremmede inntar huset hennes, som uunngåelig endrer seg under deres nye blikk. Og etter hvert som dagene går endrer noe seg i Alma også. Når Eystein kommer tilbake er alle spor etter de fremmede borte, men likevel er ingenting som før.

"Biltur" er en lavmælt, intens roman fra storslått kystnatur. Teksten beveger seg i spennet mellom det hverdagsnære, taktilt konkrete og det uhåndgripelige og fremmedgjørende i et overrumplende møte.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2014
ISBN 9788249514748
Innbinding Ebok
Tittel Biltur
Bokgruppe 852
I salg 19.06.2014
Design Exil Design
Emne Skjønnlitteratur Romaner
Mari Ulset

Mari Ulset

Mari Ulset (f. 1980) er fra Straumsnes på Nordmøre, bosatt i Bergen. Ulset debuterte med romanen Biltur i 2011, og har siden utgitt Juni, juli og august (2014) og Slik lever vi her (2016). Delte opplevelser er Mari Ulsets fjerde roman.

Flere forfatterportretter

Les mer