Åndene mønstret henne

Velg format

kr 199
ISBN
9788249505340
"Svart og gåtefull andrebok Om dikt-jegets følelse av å være utenfor var sterk i Siri Amalie Oftestads diktdebut fra 2005, er den på mange måter enda sterkere nå ... i sin helhet synes jeg diktene gir sterke inntrykk og rører meg"
INGER MARIE KJØLSTADMYR, NATIONEN
"Oftestads dikt har leken som øverste prinsipp ... et temperamentsfullt språk som kombinerer absurdistiske innfall med tankevekkende formuleringer"
SINDRE EKRHEIM, BERGENS TIDENDE
"Oftestad har beholdt mye av sprelskheten fra debuten i den nye utgivelsen, samtidig som hun viser seg fra en litt mer disiplinert side. En av hennes fineste kvaliteter er at hun er en uforutsigbar poet. Man vet ikke hvor diktene hennes fører hen ... Her ser vi en poet som boltrer seg, leker med ord og uttrykk, og som klarer å veksle mellom det å frembringe lykkelige bilder, samtidig som det ligger noe mer guffent under og lurer. Åndene mønstret henne er en helhetlig og velkomponert diktsamling, som gir forventninger om Oftestads fremtid som forfatter."
BRYNJULF J. TJØNN, JUNG
"Siri Amalie Oftestads ungpikeaktige dikterjeg opptrer i mange roller og forkledinger ... Diktene er lekne og visuelle, med overraskende billedkollisjoner ... Det hviler noe lett og yndefullt over dem, uten at diktene dermed forflates"
ARNE HUGO STØLAN, VG
"Åndene mønstret henne" er inspirert av den italienske kunstneren Margherita Manzellis sterke, sårbare bilder av jenteskikkelser. Oftestad har skrevet en diktsamling som er både trist, håpefull, grotesk og humoristisk: om jenter i sommerkjoler som gjemmer seg og dukker frem, som krangler med Gud og med verden - og leter etter et sted å være.

Se boktrailer: https://www.youtube.com/watch?v=psvFsY816K8

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2008
ISBN 9788249505340
Innbinding Pocket
Tittel Åndene mønstret henne
Bokgruppe 413
I salg 29.02.2008
Emne Lyrikk Skjønnlitteratur
Siri Amalie Oftestad

Siri Amalie Oftestad

Siri Amalie Oftestad (f. 1976) debuterte med diktsamlingen De andre sirkler, og jeg en strek i 2005. Hun har siden utgitt Åndene mønstret henne (2008) og Store, ferske hjerter (2013). Soloppgang i Nord er hennes fjerde diktsamling.

Se boktrailer:
Åndene mønstret henne

Les mer