Bla i boken

Aktivasjon

handlekraftig vital energi i håp om å få til et møte med aliens

Velg format

kr 399
På lager
ISBN
9788249523276
"Romvesener, psykisk sykdom og lengselen etter kontakt står sentralt i Kristin Ribes fragmentariske, fascinerende romaneksperiment … en vellykket og fascinerende litterær gestaltning av en skadeskutt psyke som prøver å reparere seg selv gjennom skriften. Den utbruddsaktige stilen, hvor STORE BOKSTAVER brukes til å UNDERSTREKE og FREMHEVE, men også til å PARODIERE og UNDERGRAVE, gir teksten en manisk, komisk energi som kler stoffet godt … Alt i alt oppleves denne romanen, med sine krappe svinger, mørke komikk, utprøvende form og fabulerende lekenhet, som sannferdig – slik bare diktning kan være"
LEIF BULL, BLA 1/2021
"Originalt og viltert. Med Aktivasjon har Kristin Ribe levert sin beste roman så langt … eit av dei mest spennande forfattarskapa her til lands. Når ho no er tilbake etter sju tause år, løftar eg glaset og skåler i det stille for ein roman som løftar forfattarskapet enda eit hakk. Ho er kjend for å skrive vanskeleg, for å bore djupt i eksistensielle spørsmål ... Alt dette er også til stades i årets bok, men no med ein frigjerande distanse som opnar for stor humor, vilter fantasi og ein oppfinnsam vri på alle slags konspirasjonsteoriar som florerer og har florert opp gjennom tidene. Aktivasjon er ein mangfaldig og science-fiction-aktig tekst som tøyer grensene for romansjangeren … det som bind det heile saman, er lengten etter samanheng og meining i tilværet … Slik blir ei sjukehistorie ei original form for sjølvreparasjon, og det er berre å gratulere Kristin Ribe med eit oppkomme av ein roman"
ODDMUND HAGEN, DAG OG TID
"I dag har jeg gjort meg opp en mening: Jeg har tatt steget HELT UT og bytta favoritt-tv-kanal fra History til søsterkanalen H2. Der er det ingen fordummende programmer som American Pickers, Storage Wars og Ice Road Truckers, men i stedet tverrfaglige, multifasetterte, vidtfavnende programmer om ALIENS, om romfart og om FANTASTISKE BESØK FRA FJERNE STJERNER. Dagene mine fylles nå med alt dette NYE, jeg bruker mange timer hver eneste dag til å se og se og ta ting TIL MEG - og plutselig føler jeg meg så UOPPLYST: Jeg ante virkelig INGENTING om OMFANGET"

Forfatteren Kristin befinner seg midt i en dyp krise. To personer som sto henne nær har blitt borte fra livet hennes. Lammelsen hun opplever veksler med iherdige forsøk på energiutfoldelse og aktiv handling. For Kristin er lister, regler og tall tvingende nødvendige for ikke å gå til grunne i sorgen, sammen med en glødende fascinasjon for utenomjordisk liv.

"Aktivasjon. Handlekraftig vital ENERGI i håp om å få til et møte med ALIENS" er en roman om sorg og om å ha blitt forlatt, og om å være så aleine at det kanskje bare finnes aliens igjen. Samtidig er det en roman fylt av stort overskudd, humor, viltre tankesprang og fantastiske assosiasjoner. Det handler om det vågale i å være i verden, og å si noe i verden. For når det ikke fins regler for menneskelig verdi: Hva skal man gjøre, hvilken plan kan man ha?

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2021
ISBN 9788249523276
Innbinding Innbundet
Tittel Aktivasjon
Bokgruppe 411
I salg 10.02.2021
Design Exil Design
Emne Romaner Ensomhet Skjønnlitteratur Universet Sorg
Kristin Ribe

Kristin Ribe

Kristin Ribe (f. 1972) debuterte i 2003 med Forsnakkelser. I 2010 utkom hennes fjerde roman Syn, og for denne romanen mottok Ribe Bokhandelens forfatterstipend. I 2012 var hun fylkeskunstner i Sør-Trøndelag. Aktivasjon er Ribes sjuende roman.

Kristin Ribes hjemmeside: www.kristinribe.no

Les mer