Vi var mange

kvinneaktivister fra 70-tallet forteller

Velg format

kr 199
På lager
ISBN
9788249519606
"Blid, men beinhard, sta og stolt: Vanvittig inspirerende lesning som viser hvor gøy man kan ha det mens man mot alle odds forandrer verden"
JONAS BALS, KLASSEKAMPEN, Årets beste bøker 2018
"Dette er historien om kvinneaktivistene, ikke den streite offisielle versjonen om hvor flinke norske politikere var til å lage lover og velferdsordninger; om hvordan statsfeminismen forente kvinnebevegelsen og politikken i en nordisk modell verden misunner oss. Det handler om en revolusjon som ble utkjempet med stor oppfinnsomhet, lidenskap og humor på grasrotplan og i flere politiske leire. Den møtte en motstand det er vanskelig å forestille seg i dag ... Det sies at historien skrives av seierherrene, og dette er historien fortalt av seierskvinnene. Over hele landet. Om yngre kvinner skulle lære noe av historien, er denne boka en ypperlig og morsom start"
MARIE SIMONSEN, DAGBLADET
"en solid dokumentasjon av det som skjedde gjennom to tiår, sett med aktivistenes blikk … Vi minnes på at den som vil endring, må kjempe"
BERET BRÅTEN, KLASSEKAMPEN
"det er en herlig bok å lese. Vi blir ikke bare minnet om den kampen kvinnene kjempet med de aller fleste midler, men også om et mannssamfunn med et dertil hørende kvinnesyn som med dagens briller nesten ikke er til tro ... Vi var mange er ei helt nødvendig bok for den samfunnsinteresserte leser. Den gir en flott, men konsentrert presentasjon av kvinnebevegelsen – 1970-tallets etter min mening aller viktigste og mest betydningsfulle bevegelse"
JAN ERIK ØSTLIE, FRI FAGBEVEGELSE
Kvinnene det fortelles om i denne boka, vokste opp i «husmortida», i et Norge hvor de fleste kvinner verken hadde utdannelse eller egen økonomi. Krisesentre fantes ikke, homofili var forbudt, og det var ulovlig å bo sammen uten å være gift. For ugifte var det vanskelig å få tak i prevensjon - og så seint som i 1968, døde den siste kvinnen som følge av en illegal abort.

70-åras nye kvinnebevegelse varslet en helt ny tid. Kravene kvinnene stilte ble sett på som radikale og provoserende på en måte som er vanskelig å fatte i dag.

Dette er ei bok om og med noen av dem som gikk i tog, samlet underskrifter, lagde bråk og ikke ga etter for motstanden. Aktivistene forteller om de viktigste sakene den gang, og om sine personlige erfaringer med kampen for kvinners rettigheter og likeverd. Hvorfor ble de med? Hva gjorde det med livet deres?

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2018
ISBN 9788249519606
Innbinding Ebok
Tittel Vi var mange
Bokgruppe 851
Ekstern redaktør Ellen Aanesen
I salg 05.06.2018
Emne Kvinnesak Norge Kvinner 1970-1979 Faglitteratur Historie