Utsatt
Boklansering: Skabelon | Malin C.M. Rønning

 

Denne lanseringen er utsatt. Mer informasjon kommer. 


Velkommen til lansering av Malin C.M. Rønnings debutroman Skabelon.

Lytt til noe fuglekvitter og reveskrik på Godthåb Bar&Café på Grønland i Oslo | torsdag 26. mars, kl. 19.00.

Det vil bli opplesninger ved Signe Holm Pedersen | Sarah Smith Ogunbona | Stina Vogt | Malin C.M. Rønning.

Dj Tante Gerd vil spille gode låter etterpå. Boksalg vil skje. Det finnes øl og vin i baren. Det finnes annet. Så vil du ikke ta med noen du liker og tilbringe kvelden med oss?

«Det bor en familie på en øde plass dypt inne i skogen. Der finnes Urd. Hun er den tredje yngste i en søskenflokk på åtte. Urd har et skarpt blikk for alle slags dyr og insekter, døde og levende: ravner, rever, kråker og fluer, dyreskjeletter og hodeskaller; og en varhet for mørke og bortgjemte steder: drømmer, grotter, hull i bakken og skjulte rom i huset.

Pappa er tømmerhugger og ofte borte i uker og måneder i strekk. Når han kommer hjem, sover han i en ombygd buss som står på tunet. Mamma drikker kaffe og røyker på kjøkkenet, og hun tar lange bad når som helst på døgnet. Det er knapt med mat og ømhet. En skyggeaktig skikkelse dukker opp i skogen. En revesaks mellom trærne blir stadig spent opp på ny. Huset går langsomt i oppløsning; ting forsvinner fra alle rom, og rottene er på vei fra byen, de snuser seg frem til familien.

SAKBELON er skrevet i et knapt og usentimentalt språk, samtidig som fortellingen har en svermerisk, gotisk og mørkt romantisk kvalitet, der virkeligheten og det sannsynlige brått kan settes til side.»