Nina Lykkes nye roman til Danmark, Polen og Sverige

 

 

 

Nina Lykkes nye roman til Danmark, Polen og Sverige

 

 

Nina Lykkes roman Vi er ikke her for å ha det morsomt lanseres fredag 14. oktober. Allerede før utgivelsen i Norge er rettigheten solgt til tre land. I Danmark skal den utkomme på Gyldendal, i Polen på forlaget Pauza og i Sverige på Wahlström & Widstrand.

 

Publisert 29. september 2022

 


I tradisjonsrike danske Gyldendal knyttes det store forventninger til Lykkes roman. Redaksjonssjef for skjønnlitteratur, Sofie Voller, mener at «dette er en helt utrolig morsom bok, og det er en morsom bok å fortelle om. Jeg elsker Nina Lykke. Hennes unike kombinasjon av kynsime og empati. Hennes skarpe penn, og hennes eminente evne til å vise frem kultureliten og den kreative klassens selvtilfredse rettferdighetssans – og det vi kanskje kan tillate oss å kalle first world problems. Jeg er ikke i tvil om at den vil appellere til leserne som leste Nei og atter nei, og forhåpentligvis mange nye lesere også».

Nina Lykke er oversatt til hele 18 språk. Bøkene hennes har fått strålende kritikker iblant annet Tyskland, Spania, Polen, Danmark og Sverige.

Nina Lykkes bøker er trykket i over 200 000 eksemplarer her hjemme. Om Vi er ikke her for å ha det morsomt:

Knut er en middelaldrende forfatter som aldri har kommet tilbake på nivå med suksessromanen han skrev tyve år tidligere. Med det siste romanforsøket sitt ville han imøtegå anmeldernes beskyldninger om at han løper den hvite, privilegerte middelklassens ærend, men redaktøren var ikke imponert, og boken kom aldri ut.

Nå er Knut invitert til litteraturfestivalen på Lillehammer, riktignok som stand-in, men likevel. Knuts nabo og eneste omgangsvenn Frank skal få være med og bo gratis på hotellrommet på Breiseth; i det hele tatt har Knut planer om å tyne mest mulig ut av denne festivalen, siden han endelig har fått en slags ny sjanse.

I denne romanen setter Nina Lykke lupen over et miljø hvor alt er lov – hvis man bare holder seg til reglene. For vi er jo ikke her for å ha det morsomt.

https://oktober.no/vi-er-ikke-her-for-a-ha-det-morsomt-1

Nina Lykke (f. 1965) debuterte i 2010 med novellesamlingen Orgien, og andre fortellinger. Romanen Oppløsningstendenser (2013) fikk strålende anmeldelser og ble kortlistet til P2-lytternes romanpris. I 2016 fikk Lykke sitt store gjennombrudd med romanen Nei og atter nei (2016), som vant Ungdommens kritikerpris og ble en salgssuksess i Sverige og Tyskland så vel som i Norge. For Full spredning. En legeroman (2019) fikk Lykke Brageprisen.

https://oktober.no/Nina_Lykke

 

Relevante utgivelser