Sommer

Annen tilknytning:

Velg format

Forventet i salg 07.05.2021
kr 379
ISBN
9788249523146

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2021
ISBN 9788249523146
Innbinding Innbundet
Tittel Sommer
Bokgruppe 421
Oversetter Merete Alfsen
Emne Skjønnlitteratur Romaner
"Moren kom bort og ga Sacha en klem der hun satt ved skrivebordet. Min gløgge datter, sa moren. Sachas bryst fyltes av en sånn varme som hun en gang hadde spurt om, fordi det føltes så godt, og moren sa: Det er din indre sommer".

Februar 2020. Voldsomme branner herjer i Australia og et mystisk virus er oppdaget i Kina. I Brighton sør i England er seksten år gamle Sacha insisterende bevisst på at kloden har problemer. Den kverulerende og kyniske lillebroren, Robert, er problemer. Moren og faren deres har problemer, og faren har flyttet vegg i vegg sammen med sin unge kjæreste. Imens er verden i ferd med å bryte sammen - og ennå har ikke det virkelige sammenbruddet begynt.

"Sommer" er en roman om store og dyptgripende forandringer. Ali Smith skriver skarpsynt og håpefullt om en mørk tid, og om mennesker som er i familie, men som ikke kjenner hverandre. Det er i hvert fall det de tror. Men hva er egentlig familie? Og hva er det de likevel har til felles, uten at de ser det selv?

"Sommer" er fjerde og avsluttende bind i en kvartett om vår tid, fra en av Storbritannias mest betydelige forfattere.
"Årets bok er for meg Summer av Ali Smith. Den fjerde og siste boka i hennes «årstidskvartett» lever i fullt monn opp til kvaliteten på de tre foregående bøkene … Smith er en språk- og ordkunstner av rang, skarp som en nyslipt kniv og politisk på en måte ikke veldig mange skjønnlitterære forfattere i våre dager tør å være … litteratur i verdensklasse … akkurat nå er dette blant det aller, aller beste man kan lese"
OLA JOSTEIN JØRGENSEN, BLA, ÅRETS BESTE BØKER 2020
Ali Smith

Ali Smith

Ali Smith er født i Inverness i Skottland i 1962. Hun debuterte i 1995 med den prisbelønte novellesamlingen Free Love and Other Stories, og i 1997 fulgte romanen Like. Hun har vært finalist til Bookerprisen og Orange-prisen tre ganger, og ble tildelt Whitbread-prisen for romanen Levende bilder i 2005. Novellesamlingene Hele historien og andre historier og Første person og andre historiersamt romanene Like, Hotell Verden og På stedet mil finnes også på norsk. Begge deler (orig. How to be both) utkom i England i 2014. Den brakte henne Baileys Women’s Prize for Fiction (tidl. Orangeprisen), Goldsmiths-prisen og Costa Novel Award.

Ali Smith bor i Cambridge i England.

Les mer