Bla i boken

Sommer

Annen tilknytning:

Velg format

kr 379
På lager
ISBN
9788249523146

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2021
ISBN 9788249523146
Innbinding Innbundet
Tittel Sommer
Bokgruppe 421
I salg 30.04.2021
Emne Skjønnlitteratur Familie 2020-2029 Storbritannia Romaner
"Moren kom bort til skrivebordet og ga Sacha en klem. Min gløgge datter, sa moren. Sacha kjente brystet fylles av en sånn varme som hun en gang, da hun var veldig liten, hadde spurt moren om, fordi det var så deilig, og moren hadde sagt: Det er din indre sommer."

Det er februar 2020, og verden er i trøbbel. I Australia herjer voldsomme branner, i Kina har et mystisk virus blitt oppdaget, og i Brighton i England har seksten år gamle Sacha sine egne problemer. Den kverulerende og kyniske lillebroren, Robert, er et problem i seg selv. Foreldrene deres har også problemer, faren har for eksempel flyttet vegg i vegg sammen med sin unge kjæreste. Og alt dette foregår mens det virkelige sammenbruddet enda ikke har begynt.

"Sommer" er en roman om store og dyptgripende forandringer. Ali Smith skriver skarpsynt og håpefullt om en mørk tid, og om mennesker som er i familie, men som likevel ikke kjenner hverandre.

For hva er egentlig familie? Og hva er det de likevel har til felles, uten at de ser det selv?

"Sommer" er fjerde og avsluttende bind i en kvartett om vår tid, fra en av Storbritannias aller viktigste forfattere.
"Årets bok er for meg Summer av Ali Smith. Den fjerde og siste boka i hennes «årstidskvartett» lever i fullt monn opp til kvaliteten på de tre foregående bøkene … Smith er en språk- og ordkunstner av rang, skarp som en nyslipt kniv og politisk på en måte ikke veldig mange skjønnlitterære forfattere i våre dager tør å være … litteratur i verdensklasse … akkurat nå er dette blant det aller, aller beste man kan lese"
OLA JOSTEIN JØRGENSEN, BLA, ÅRETS BESTE BØKER 2020
Ali Smith

Ali Smith

Ali Smith er født i Inverness i Skottland i 1962. Hun debuterte i 1995 med den prisbelønte novellesamlingen Free Love and Other Stories, og i 1997 fulgte romanen Like. Hun har vært finalist til Bookerprisen og Orange-prisen tre ganger, og ble tildelt Whitbread-prisen for romanen Levende bilder i 2005. Novellesamlingene Hele historien og andre historier og Første person og andre historiersamt romanene Like, Hotell Verden og På stedet mil finnes også på norsk. Begge deler (orig. How to be both) utkom i England i 2014. Den brakte henne Baileys Women’s Prize for Fiction (tidl. Orangeprisen), Goldsmiths-prisen og Costa Novel Award.

Ali Smith bor i Cambridge i England.

Les mer

Merete Alfsen