Smeltevannet

fortelling

Velg format

kr 248
ISBN
9788249500970
"En forfatter som utforsker smertepunktene i tilværelsen"
SIRI M. KVAMME, BERGENS TIDENDE
"En pulserende prosa"
INGUNN ØKLAND, AFTENPOSTEN
"Med dette er det en "ny" forfatterstemme Kjersti Bronken Senderud prøver ut... Og allerede i sitt første forsøk behersker hun den med imponerende sikkerhet"
GEIR VESTAD, HAMAR ARBEIDERBLAD
"Intensitet og driv, men også klar ro og gripande kulde"
DAGBLADET
Tekstene i "Smeltevannet" utgjør en fortelling om en far og en datter. Fortellingen beveger seg på forskjellige tidsplan, på nåtidsplanet bor datteren, som også er fortellingens jeg, alene på gården der hun vokste opp. Faren er død, men allikevel stadig nærværende, i jeget, i huset, i landskapet, i minnet. Gjennom de mange tilbakeblikkene trer en historie om et forhold med sterke bindinger frem, en gripende fortelling om kjærlighet og destruktivitet.

"Smeltevannet" er Kjersti Bronken Senderuds første prosabok, som også henter virkemidler fra poesien.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2002
ISBN 9788249500970
Innbinding Innbundet
Tittel Smeltevannet
Bokgruppe 411
Emne Skjønnlitteratur Noveller Foreldre
Kjersti Bronken Senderud

Kjersti Bronken Senderud

Kjersti Bronken Senderud (f. 1971) er en av våre sentrale lyrikere, bosatt dels på Løten, dels i Oslo. Hun debuterte i 1997 med diktsamlingen Fremdeles. Siden har hun gjort seg bemerket med en rekke særpregede diktsamlinger, og romanene hennes, Huset (2007), Bo (2017) og Hotellet (2019), har fått svært god mottakelse. Dikt fra Himmelen er en samling (2009) og Forgjengeligheten (2011) er gjendiktet til svensk av Ann Jäderlund. I bøkene sine knytter Bronken Senderud det himmelhøye til det jordnære, det spirituelle og religiøse til det verdslige, urbane, kroppslige. Det handler om tilstedeværelse, om å lytte seg frem.

 

 

Flere forfatterportretter

Les mer

Nyheter

Kjersti Bronken Senderud - Flere forfatterportretter

Les mer