Paris-kontorene

proveniens tredje bok
Annen tilknytning:

Velg format

kr 379
På lager
ISBN
9788249520800
"Hans Petter Blad har skrive ei framifrå intellektuell kjærleikserklæring til fransk kultur … Boka er skriven lysande klårt, med reine, elegante setningar … Hans Petter Blad skriv glitrande anekdotisk og informert som ein Montaigne, og han gjer det naturleg, liketil og kjærleg."
ODD W. SURÈN, DAG OG TID
"Stilsikker, leseverdig og utpreget litterær studie av Paris og byens formende kraft ... Paris-kontorene er både en forfatters selvransakelse, en litterær studie av det parisiske og en guide til Paris, som enhver med et forhold til fransk kultur eller litteratur, eller det norske skriftspråk, vil kunne finne glede og inspirasjon i."
SIGMUND JENSEN, STAVANGER AFTENBLAD
Med et blikk på verden som ennå ny og uoppdaget skildrer forfatteren Lukas Hørslev sine første reiser til Paris. Der etablerer han det han kaller «sine Paris-kontorer», en praksis hvor han skriver i det offentlige rom, på kafeer, restauranter, nattklubber, i enkelte parker, på kasinoer og metrostasjoner.

Romanen vever sammen Lukas Hørslevs Paris-reiser gjennom flere tiår og danner et litterært bilde av byen, dens steder og mennesker. Det handler om Paris slik byen former ham, men også om det turbulente forholdet til barndomsvennen og skuespilleren Sindre Eggen, om spenningen mellom forfatteren som skaper og skuespilleren som fortolker av virkeligheten.

«Paris-kontorene» er en studie av det franske og parisiske, en forfatterens guide til Paris og et forsøk på å forstå sin egen plass i historien med de frankofile som optikk.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2019
ISBN 9788249520800
Innbinding Innbundet
Tittel Paris-kontorene
Bokgruppe 411
I salg 30.04.2019
Emne Romaner Forfattere Reiser Skjønnlitteratur Paris Vennskap
Hans Petter Blad

Hans Petter Blad

Hans Petter Blad (f. 1962) har tidligere skrevet romanene I skyggen av små menn midt på dagen(2002), De nysgjerrige (2005), Det oseaniske(2009),
Å leve biografisk (2015) og Kart over ømhetens rike(2017), samt diktsamlingene Biblioteket (2008), Marmor (2010), Museum (2014), Clair-Obscur (2016) og Reisen (2017), sammen med billedkunstneren Gunvor Nervold Antonsen.

Les mer