Øverste etasje, ytterst

noveller

Velg format

kr 349
På lager
ISBN
9788249521555

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2019
ISBN 9788249521555
Innbinding Innbundet
Tittel Øverste etasje, ytterst
Bokgruppe 412
I salg 22.10.2019
Design Exil Design
Emne Noveller Skjønnlitteratur
De tre novellene i "Øverste etasje, ytterst" handler om å være i Syden med en mor som ligger i mørket på hotellrommet, om forholdet til en ung mann, om forelskelse og fortapelse, om å reise alene og det ydmykende i å ville være del av noen andres fellesskap. Novellene er skrevet med innlevelse og empati, med blikk for det skjøre og en eskalerende følelse av oppløsning.
"Tre ukonvensjonelle, men gode og medrivende noveller om ensomhet og rotløshet ... det er uansett noe trøstesløst trist og sårt over disse kvinnene som Andrine Sæther skildrer i sin gode debutsamling, som byr på fortettede, rytmiske fortellinger som engasjerer og berører, og neppe blir det siste hun skriver"
SIGMUND JENSEN, STAVANGER AFTENBLAD
"Det hersker et presensvelde i norsk litteratur, og særlig blant debutantene … hvorfor ikke flere velger seg preteritum, og sier fra seg de store litterære mulighetene som ligger i perspektiv og avstand, kan vi bare gjette på. Så blir det også ekstra gledelig at Nationaltheatret-skuespiller Andrine Sæther griper sjansen i sin debut … Avstand brukes for eksempel med stort hell i åpningsnovella ‘Syden’ … Uten det kunstig åndedretts-aktige hvordan skal dette gå, gir de åpne rommene i teksten desto større plass til leserens egne assosiasjoner. For handlingen i de tre novellene har noe allmennmenneskelig ved seg: Å stå i fare for å miste mennesker som føles livsviktige … dette er ingen skuespiller som spiller en innlært rolle som smal forfatter, slik formen kunne gi inntrykk av … kanskje appellerer Sæthers noveller ekstra akkurat nå, ved tiårets slutt, der iallfall denne leser vil se seg tilbake til sine annus horribilis. For jovisst sto det om livet, men så levde vi videre likevel"
ELIN KITTILSEN, KLASSEKAMPEN
Andrine Sæther

Andrine Sæther

Andrine Sæther (f. 1964) er skuespiller, kjent for sine roller både på film og teater. Øverste etasje, ytterst er hennes første skjønnlitterære utgivelse.

Les mer