Jeg skulle si storm

boka om Ways of Seeing

Velg format

Forventet i salg 19.08.2022
kr 399
ISBN
9788249522798
"Ways of Seeing", som hadde premiere 21. november 2018 på Black Box teaters hovedscene, har blitt etterkrigstidens mest omdiskuterte teaterstykke. Forestillingens omdreiningspunkt er en pilegrimsreise med mål om å prøve å forstå den økende rasismen og høyre-ekstremismen. De oppsøker husene til tyve av landets mest innflytelsesrike aktører innen politikk, media og det norske forsvaret. Reisen handler om å prøve å forstå ulike fenomen opp mot hverandre: overvåkning, hemmelige tjenester, kolonihistorie og fremveksten av den nye høyrepopulismen.

Etter Laila Anitha Bertheussens artikkel i VG 1. desember 2018, og de påfølgende angrepene på justisministerens bolig, ble det uttalt at "Ways of Seeing" var en trussel mot landets folkevalgte. Fortellingen om "Ways of Seeing" var klar: de hadde invadert privatlivets fred, hengt ut familier, kalt politikere rasister og nazister og forestillingen spredte farlige konspirasjonsteorier. Ettersom så få hadde sett forestillingen, var det vanskelig å få korrigert at ingenting av dette stemte.

I denne lange, dramatiske prosessen ble det skapt teaterhistorie. I boken får vi en grundig gjennomgang av hendelsesforløpet, i tillegg vil ulike skribenter se nærmere på hva forestillingen faktisk iscenesatte. Bidragsytere er blant annet Lillian Bikset, Ketil Lund, Khalid Salimi, Kai Strittmatter, Sverre Knudsen, Jon Wessel Aas, Mohammed Abdi og Hege Ulstein.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2022
ISBN 9788249522798
Innbinding Innbundet
Tittel Jeg skulle si storm
Bokgruppe 312
Ekstern redaktør Pia Maria Roll, Sara Baban, Hanan Benammar
Emne Faglitteratur