Naturlige årsaker

hvordan vi ofrer livet for å leve lenger

Velg format

kr 379
På lager
ISBN
9788249520428
"Naturlige årsaker" er en sylskarp polemisk skildring av hvordan vi bekymrer oss altfor mye for det uunngåelige: døden. En etter en river Barbara Ehrenreich ned vedtatte doktriner - de trendene som har veiledet oss i våre forsøk på å oppnå et langt liv i en sunn og frisk kropp. Vi kan kjøpe overprisede produkter mot aldring eller ty til kosmetisk kirurgi, vi kan spise mer grønnkål eller fordype oss i meditasjon og åndelige øvelser, men alt dette gir ikke annet enn en illusjon av kontroll.

Ehrenreich støtter seg på et bredt utvalg av kilder, fra personlige erfaringer og egen faglige bakgrunn innen fysikk og biologi til populærkultur og aktuell vitenskapelig litteratur, når hun tar for seg måtene vi er besatt av døden, kroppen og helsen på. Hun skriver både morsomt og bitende skarpt om vår tids tilsynelatende uløselige problem: Hvordan akseptere at vi er dødelige - og samtidig fryde oss over det livet vi faktisk lever.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2019
ISBN 9788249520428
Innbinding Innbundet
Tittel Naturlige årsaker
Bokgruppe 322
Oversetter Hege Mehren
I salg 24.01.2019
Emne Faglitteratur Døden Helse Aldring
Barbara Ehrenreich

Barbara Ehrenreich

Barbara Ehrenreich (1941-2022) var journalist, forfatter, spaltist og aktivist, og hun underviste i essayistikk ved Berkeley. Hun skrev en rekke innflytelsesrike bøker, bl.a. den internasjonale bestselgeren Kjøpt og underbetalt (orig. Nickel and Dimed), Lokket og lurt (orig. Bait and Switch), Livets lyse sider (orig. Bright-sided) og Naturlige årsaker (orig. Natural Causes). Ehrenreich skrev jevnlig for tidsskrifter som Times, Harper’s Magazine og The Nation.

Les mer