Loki

roman

Velg format

kr 349
På lager
ISBN
9788249517077
"I løpet av høsten vokser bokstabelen seg inn i himlingen, og det er ingen overdrivelse å si at flesteparten av disse bøkene, særlig romanene, er skrevet over mer eller mindre samme lest. Stort sett dreier det seg om etterlikninger av en form, og en stil, knapt fornyet de siste tiåra, gjentatt så mange ganger at vanen, denne litteraturens hermelek, ikke engang omtales som etterlikninger lenger. Men nå og da brytes produksjonslinjen, og på samlebåndet finner man en romanene som ikke likner de andre romanene ... Bård Torgersens Loki er en slik såkalt original roman. Og med 'original' mener jeg simpelthen at Torgersen lykkeligvis har hatt andre forbilder enn den gemene hopen"
OLAV LØKKEN REISOP, DAGBLADET
"Loki forblir gjennom det meste av teksten en litt ubegripelig figur, med altfor for få knagger til å gi rom for gjenkjennelighet eller psykologisk forståelse."
TURID LARSEN, DAGSAVISEN
"Samtidig synes han (Loki), med Nietzsche, å ville overskride sin altfor menneskelige menneskelighet. Spørsmålet er hva det vil si å være postmenneskelig og ved teknologiens hjelp overskride grensene for hva man tror er mulig."
SIGMUND JENSEN, STAVANGER AFTENBLAD
"Torgersen har for vane å skrive korte surrealistiske bøker. Med Loki har han skrevet sin mest «tilgjengelige» bok. Men ikke la deg lure. Ingen av Torgersens bøker er egentlig begripelige. Det herlige ved Torgersens forfatterskap er absurde historier som helt fristiller leseren, uten at vi biter oss i hånda av irritasjon. Lokis maniske, beksvarte og ekstremt underholdende turnè mot juvet, i noe som ligner en amfetaminrus, men som (selvsagt) ikke er det, er et gromt kick av en tekst"
BÅRD LARSEN, MINERVA
"Torgersen skriver som i HD på en splitter ny plasma-TV. Han sender meg rett til en kokende, og vrimlende asiatisk storby. Rett inn i et glinsende blankt, rådyrt og stivt hotell. Rett opp på det høyeste taket i byen med utsikt over alle de blinkende lysene under den mørke himmelen. Det er ikke langt unna at vinden som blåser i Lokis blonde hår roter til mitt også"
STINE SPJELKAVIK HANSEN, SUBJEKT.NO
"Bård Torgersen skriver rare, originale romaner som ikke bestandig gjør det lett for leseren og takk for det. Under lesningen av «Loki» tenkte jeg at forfatteren viderefører noe av Samuel Becketts språk og tankegods. Dialogene som ofte er preget av uklar mening, letingen som ikke fører noe sted. En grunnstemning som handler mer om å nedskrive livsforventningene enn å bygge optimisme"
STEIN ROLL, ADRESSAVISA
"Futurismen er tilbake! Med sin nyeste roman lykkes Bård Torgersen med å vekke refleksjon omkring teknologisk utvikling ... Å lese Bård Torgersens nyeste roman er å hele tiden kjenne på eget stressnivå ... Jeg begynner å tenke og te meg som Loki mens jeg leser, jeg lar meg suge inn i språket og kjenner at pulsen stiger. Og jeg liker det ... Ekkoet av Marinettis futuristiske manifest kan høres gjennom denne romanen, i alt Loki foretar seg og tenker ... dersom Torgersen forsøker å beskrive et reflekterende menneske i møte med den moderne verden, har han etter min mening feilet. Loki har et begrenset indre liv og karakterutviklingen er lik null. Jeg mistenker derimot at det ikke er karakterbygging som er poenget med romanen, men at Loki heller skal fungere som et symbol, eller symptom, på en futuristisk verdensanskuelse ... Torgersen setter fingeren på en del av vår tids ånd og utfordring med denne lille romanen. Tanken på at vi står på randen av en utvikling vi ikke selv forstår rekkevidden av ... romanen lykkes i å vekke refleksjon omkring en teknologisk utvikling som stadig oppfattes som ny og skremmende, og [..] den klarer å si noe om hva det kan gjøre med menneskesinnet å leve i en verden vi ikke selv egentlig fatter mekanismene bak. Det er rett og slett ganske elegant hvordan Torgersen får til dette uten å bli moralistisk eller normativ i tonen, men i stedet ved å dytte Loki, en endimensjonal og merkelig figur, fremfor seg, helt frem til stupet"
RANVEIG STENDE JOHNSEN, DEICHMANS LITTERATURBLOGG
"Torgersens setninger er korte og oppjagede, og legger seg så tett opptil Loki selv at det tidvis er vanskelig å puste ... en interessant og original roman om betingelsene for menneskelighet i et samfunn hvor alt som er fast kontinuerlig smelter om til luft"
EMIL ØVERSVEEN, UNDER DUSKEN
"En bok for alle som er lei av virkelighetsdebatt"
THOMAS ESPEVIK, NRK P2 "Bøker du trygt kan legge under juletreet"
Loki er full av liv, en utopist og selverklært idealist, i hvert fall dritt lei av Norge, for ikke si hele Europa, og all middelmådigheten. Han reiser til Bangkok, overbevist om at det er i Sørøst-Asia mennesket vil bruke ny teknologi til å ta det neste skrittet i evolusjonen, og fullstendig overskride egne grenser. I Bangkoks gater vandrer han rundt på jakt etter et hotell han ikke kan finne, drevet stadig videre inn i nye situasjoner, den ene mer absurd enn den andre.

Bård Torgersens nye roman er intens og drivende, skrevet i et korthugget språk. Boka er en fortelling om en verden hvor framtiden ikke synes å kunne komme fort nok, og om et menneske, styrt av sine egne innfall og entusiasme, som ikke lar seg stoppe av noe.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2016
ISBN 9788249517077
Innbinding Innbundet
Tittel Loki
Bokgruppe 411
I salg 19.08.2016
Design Design: Robin Snasen Rengård Illustrasjon: Nicholas Henriksen
Emne Skjønnlitteratur Bangkok Romaner
Bård Torgersen

Bård Torgersen

Bård Torgersen (f. 1967) er musiker, poet og forfatter. På 1980-tallet var Torgersen en sentral skikkelse i den norske musikk-undergrunnen som frontfigur i postpunkbandet Nemlig Hemlig. På 1990-tallet var han aktiv med elektronikapionerene Superskill.  Senere har Torgersen stått bak flere prosjekter i grenselandet mellom musikk og litteratur og har opptrådt i Norge, Europa og Japan.  I 2005 debuterte han med romanen Alt skal vekk og etablerte seg som en markant litterær stemme. Han har gitt ut åtte diktsamlinger, blitt publisert i Spania, Holland og England, og hans forrige roman, Lengter knuser slår, utkom til stor jubel fra anmelderne i 2019. Vær stille er Bård Torgersens niende roman.

 

Utgitt på Oktober:

2022 Vær stille
2019 Lengter knuser slår
2016 Loki
2015 Vi skal ikke dø. En gang til
2014 Vær så snill
2012 Voksne og barn
2011 Nøytral
2009 Maskinens uerstattelige deler
2007 Det siste dyret
2005 Alt skal vekk

 

Les mer

Nyheter

Bård Torgersen - Flere forfatterportretter

Her finner du flere forfatterportretter av Bård Torgersen
Les mer