Ligge i grønne enger

Annen tilknytning:

Velg format

kr 199
På lager
ISBN
9788249509607
"Takk for alt Anne B! Når du har fått terningkast fem og seks av så godt som samtlige anmeldere, skal det enormt mye til for å overgå seg selv. For en forfatter Annne B. Ragde er! … det er utrolig at noe så stygt, så trist, så forgangent, kan skrives så vakkert … Dette er stor litteratur, jeg kan ikke huske sist jeg leste en bok som grep meg så sterkt og ga meg en så fullkommen leseopplevelse."
BJØRNHILD FJELD, NATIONEN
"Verdig – og modig – punktum på suksesstrilogi … vil neppe skuffe mange … Ragde utviser en fortrolig effektivitet i forhold til materialet sitt som er vanskelig å motstå. I tillegg behandler hun karakterene sine ømt – en ømhet som merkes i plottet, men aller mest i skildringene av moderne norsk hverdags- og arbeidsliv, som har en stofflighet og detaljkraft du finner få andre steder i ny norsk litteratur."
TRYGVE RIISER, DAGBLADET
"Anne B. Ragde er en mester i å beskrive livskriser på en slik måte at vi holder ut å lese om dem. Sorg, gråhet og kriser blandes med humor, vanvidd, varme og kjærlighet. Intet menneskelig er henne fremmed og på sitt beste får hun det snusbrune til å skinne … Ragde har gjort en fabelaktig research"
BERIT KOBRO, VG
"herlig burleske scener og frodig vannvidd … Anne B. Ragdes styrke har vært evnen til å gjøre persongalleriet sitt så levende at du nesten kan kjenne lukten av dem. Skildringene hennes er detaljerte og troverdige, uten noen gang å bli kjedelige."
KJERSTI VIK, BERGENS TIDENDE
"svært anstendig avslutning på trilogien ... fremdeles skaper de vekslende perspektivene fine skråblikk, og kontrasten mellom luksusliv i København og tarveligheten på Neshov er like slående som før."
MIE HIDLE, STAVANGER AFTENBLAD
"For tredje gang feier Anne B. Ragde friskt inn i livene våre, og river oss med i beretningen om generasjoners slit og langsomme forfall på odelsgården Neshov … en svært god oppfølger til – og en avrunding av – handlingen i de to foregående bøkene i trilogien"
EMIL OTTO SYVERTSEN, FÆDRELANDSVENNEN
"Ragde er super til å beskrive. Hun lager ordbilder som lukter, smaker og knaser"
TRINE STYVE VARLO, HAUGESUND AVIS
"overbevisende … en god leseropplevelse og enda en sikker suksess for Anne B. Ragde."
SYNNØVE NORD, OPPLAND ARBEIDERBLAD
"Tredje roman viser at det fortsatt er massevis av sprengstoff igjen i den underlige familien på Neshov. Det er et fantastisk persongalleri Ragde har skapt … Stoffet har en alvorlighet i seg som gjør at forfatteren aldri tyr til det lettvinte, bestselgerstatus til tross … Skikkelig slukestoff av en roman er det blitt."
NILS OLAV SÆVERÅS, BERGENSAVISEN
”Boka er god fordi den setter klare verdier opp mot hverandre, samtidig som den viser at det sannelig ikke er lett å velge det ”rette”. At romanen er smekkfull av humor, morsomme typer og ironi gjør den i tillegg svært underholdende.”
GURI HJULSTAD, TRØNDER-AVISA
"Romanen har mange kvaliteter ... Anne B. Ragde skriver lett og godt"
FINN STENSTAD, TØNSBERGS BLAD
"Dypt og modent om livets lys og mørke ... Ligge i grønne enger er da kanskje også den beste av alle tre bøkene. Her lodder Ragde dypere ... en finstemt melankolsk forståelse for livets mangeartede løp."
TOROLF E. KROGLUND, AGDERPOSTEN
Mens Torunn Neshov er på gården til faren på Byneset, tar han livet av seg inne i grisefjøset. Torunn strever for å fortsette gårdsdriften og griseholdet, med hjelp fra den unge avløseren Kai Roger. Nest eldste sønn på Neshov, Margido, er fullt opptatt med å modernisere og utvide begravelsesbyråets drift inne i Trondheim. I København hersker det oppspilt forventning nå som Erlend og Krumme venter barn med Jytte og Lizzi. De planlegger en storstilt ombygging av siloen på Neshov for å bruke gården som landsted. Sammen reiser de to parene til slektsgården med fremtidsplaner og egen arkitekt. Heten dirrer over Byneset denne sommeren da de svært ulike medlemmene av familien samles. Odelsjenta Torunn står sentralt i alle de andres planer for fremtiden. I romanen Ligge i grønne enger følger vi menneskene og gården vi ble kjent med i Berlinerpoplene og Eremittkrepsene, inn i det som kanskje kan bli en ny tid.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2012
ISBN 9788249509607
Innbinding Ebok
Tittel Ligge i grønne enger
Bokgruppe 852
I salg 08.05.2012
Design Exil Design
Emne Gårdsbruk Romaner Familie Skjønnlitteratur Sør-Trøndelag
Anne B. Ragde

Anne B. Ragde

Anne B. Ragde debuterte i 1990 med romanen En tiger for en engel, og har utgitt en lang rekke romaner og novellesamlinger. For første bind i Neshov-bøkene, Berlinerpoplene (2004), mottok hun Riksmålsforbundets litteraturpris, og for Eremittkrepsene (2005) ble hun tildelt Bokhandlerprisen og Den norske leserprisen. I 2007 utkom tredje bind i serien, Ligge i grønne enger, mens fjerde bok, Alltid tilgivelse, utkom i 2016. Opplaget på de fire første Neshov-bøkene er til sammen 1 216 000 bare i Norge.

Anne B. Ragde har også skrevet flere bøker for barn og ungdom, blant annet biografien Sigrid Undset(2001), som hun mottok Brageprisen for. Bøkene hennes er oversatt til 23 språk.

 

Litterære priser:

Bokhandlerprisen 2005

Trondheim kommunes kulturpris 2005

Den norske leserprisen 2005

Riksmålsforbundets litteraturpris 2004

Brageprisen 2001

Fagbokpremien 2001

Les mer

Andre i samme serie