Kom hjem når sorgene har løpt forbi

Velg format

kr 299
På lager
ISBN
9788249512980
"En intens fortelling høy på adrenalin, og omhyllet av mørke ... Språket er intenst og noen ganger stakkato, som om fortelleren er andpusten eller høy på adrenalin, som om det haster, som om det er for seint. Det fungerer godt, særlig ettersom mørket tetter seg til ... Wærenskjold viser en teft og et blikk for det som ofte får gå usagt ... De sterkeste scenene er når teksten tar perspektivet til det vanskjøttede barnet som forsøker å skjule for omverdenen at hun tisser i senga. Barnets skam, ensomhet og macgyverske evne til å ordne seg selv er sårt beskrevet"
SILJE BEKENG, KLASSEKAMPEN
"herlig råhogget annerledes ... en roman som gjør inntrykk nettopp gjennom sin rå og kompromissløse egenart ... dette er ikke en roman som gir svar, men som mer dirrer i antydningene, det ubesvarte og ugjennomtrengelige. Det er til dels en påtrengende intensitet i fortellingen. Men samtidig er det noe uavklart i det som skjer, noe som griper nettopp fordi det framstår som uforklarlig, men fylt av ømhet, sårhet, og skam"
GEIR VESTAD, HAMAR ARBEIDERBLAD
"Det hviler noe diffust og hemmelighetsfullt over språket, som av og til også er poetisk og ofte lengselsfullt. Poesien står i kontrast til det livet de faktisk lever, i randsonen av det såkalt normale. Kontrasten blir enda sterkere når volden sniker seg inn i forholdet ... Et stille drama om et dysfunksjonelt forhold, beskrevet med den ambivalens som og skiftninger mellom lys og mørke som dysfunksjonelle forhold kanskje har. Her gjøres det på en troverdig måte"
GURI HJULSTAD, TRØNDER-AVISA
«jeg skal holde meg gjennom hele krangelen, ikke gråte. jeg klarer aldri å lære meg hva jeg skal si når du svarer. hva skjer hvis jeg sier at det var jeg som slo først? det fosser ikke, blodet koagulerer rundt neseborene dine. du ser ikke på meg når du lukker ytterdøren bak deg. jeg forsøker ikke å stanse deg». Karin og Heli reiser mellom Oslo, Stockholm og Paris. De haiker, fotograferer, driver omkring. Det er varmt i luften og mellom kroppene deres. Uroen stiger, ømheten glir over i vold. En søster vokser inn i historien, en som trenger deres hjelp. Fortellinger om å elske hverandre blir en måte å holde sammen på, i en verden hvor grensene stadig flyttes. «kom hjem når sorgene har løpt forbi» er en tett, intens og rystende kjærlighetsfortelling.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2013
ISBN 9788249512980
Innbinding Innbundet
Tittel Kom hjem når sorgene har løpt forbi
Bokgruppe 411
I salg 08.10.2013
Design Exil Design
Emne Stockholm Paris Romaner Oslo Reiser Kjærlighet Skjønnlitteratur
Ylva Ambrosia Wærenskjold

Ylva Ambrosia Wærenskjold

Ylva Ambrosia Wærenskjold er født i Oslo i 1988. Hun debuterte i 2013 med den intense og rystende kjærlighetsfortellingen kom hjem når sorgene har løpt forbiSyv somre og femten vintre er Wærenskjolds første diktsamling.

Les mer