Helt vanlige mirakler

dikt

Velg format

kr 199
ISBN
9788249504091
”En overskuddsbok med vitale dikt … Etter debuten i 1998 med diktsamlingen IIK!! Ein dialog har Mona Høvring etablert seg som en søkende og spennende forfatter … befester hennes ry som en forfatter med eget formspråk og stor sanselighet”
TRULS HORVEI, HAUGESUNDS AVIS
”Vakkert og sanselig. Det er ikke mange her til lands som skriver så vakre og sensuelle dikt som Mona Høvring på sitt beste … En særlig styrke ved Mona Høvrings diktning er gjerne det innledende risset av en konkret og kompleks situasjon, som hun deretter utforsker mulighetene i … Og seksualiteten er en grenseoverskridende kraft; voldsom, rå og medrivende. Og samtidig er diktene så vakre og vare, ettertenksomme, stillferdige og underliggjørende”
GEIR VESTAD, HAMAR ARBEIDERBLAD
”en formsikker videreføring av hennes poetiske prosjekt. Det er en solid og gjennomarbeidet samling – Høvring skriver elegant, presist og åpent, og komposisjonen i fire små avdelinger er stram og fin … en riktig godt skrevet diktsamling, med en rekke sterke tekster”
MARIANN ENGE, AFTENPOSTEN
”Elegant, kroppsnært og befriende konkret: Mona Høvring leverer, ikke overraskende, årets mest sexy poesi”
MARIUS ASP, SPIRIT
”Ei regelmessig diktsamling som er lett å like, samstundes som ein kan finne nok å grunne over … språket er tett og presist.”
MARIA B. SOLHEIM, KLASSEKAMPEN
”sanselig og sprek samling som både er rå og rørende på samme tid”
COSTUME
”Sanselig og spirituelt. Skittenrealistiske dikt som speiler seg mot himmelen… Det er bare det at forfatteren med sine Helt vanlige mirakler har en helt fabelaktig evne til å skape gjenkjennelse og gjenklang… Iblant sniker det seg velformulerte absurditeter inn, og slik gis det dybde til hverdagsrealismen. Men hele tiden betjener forfatteren seg av et vokabular som er enkelt og troverdig. En tvers igjennom flott bok.”
FARTEIN HORGAR, ADRESSEAVISEN
”Jeg fikk ganske nylig i hus en flunkende ny diktsamling som gjorde meg glad, ja bortimot lykkelig. Fordi diktene er så forbasket bra! Det gjelder Mona Høvrings diktsamling Helt vanlige mirakler, utgitt på forlaget Oktober nå i vår. … Vet ikke riktig hvorfor, men jeg fikk en fornemmelse av å møte Edith Södergran, om hun hadde fått leve. Ikke en Södergran som er blitt hundreogxx år gammel, men en Edith som fikk lov til å leve. Foranskutt inn i påfølgende hundreår, en sibylle som sam-ser med Fellini, Bergman og Bukowski. Denne kombinasjon av sanselighet og klarsyn. Intellekt og lidenskap. Det hvasse blikket for tilstander og situasjoner. Galskapen. Presisjonen. Jeg tillater meg å være noe så aparte som imponert. Og glad, som sagt.”
ARNE RUSTE anbefaler Helt vanlige mirakler på Bergens offentlige biblioteks nettsider
Elegante, viltre, sanselige dikt som besitter en overrumplende klarhet. Mona Høvring (f. 1962) har tidligere utgitt diktsamlingene "IIK!! Ein dialog" (1998) og "Ensomme badedager og andre dikt" (2000). Hennes første roman, "Noe som hjelper" utkom i 2004.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2006
ISBN 9788249504091
Innbinding Pocket
Tittel Helt vanlige mirakler
Bokgruppe 413
Emne Lyrikk Skjønnlitteratur
Mona Høvring

Mona Høvring

Mona Høvring (f. 1962) debuterte i 1998 med diktsamlingen IIK! Ein dialog, og har siden utgitt en rekke kritikerroste romaner og diktsamlinger. I 2012 ble hun tildelt Språklig samlings litteraturpris for sitt forfatterskap. Romanen Camillas lange netter (2013) ble nominert til Nordisk Råds litteraturpris. I 2018 utkom Høvrings fjerde roman Fordi Venus passerte en alpefiol den dagen jeg blei født til strålende kritikker. For denne romanen ble Høvring tildelt Kritikerprisen 2018. Hun ble også nominert til Bokhandlerprisen samme år. Høvrings bøker er oversatt til flere språk, og nylig utkom Fordi Venus passerte en alpefiol den dagen jeg blei født på engelsk. Boka har også fått svært god mottakelse i blant annet Danmark og Tyskland. I 2021 ble Høvring tildelt Doblougprisen for hele sitt forfatterskap.

 

Litterære priser:

Doblougprisen 2021

Kritikerprisen 2018

Språklig samlings litteraturpris 2012

 

Utgitt på Oktober:

2018 Fordi Venus passerte en alpefiol den dagen jeg blei født
2017 Jente med dødningehode
2013 Camillas lange netter
2012 Venterommet i Atlanteren
2010 Ekornet og den vaklevorne brua
2008 Å Paradis
2006 Helt vanlige mirakler
2004 Noe som hjelper
2000 Ensomme badedager og andre dikt
Les mer

Nyheter

Mona Høvring-roman til Spania

Mona Høvrings prisbelønte roman Fordi Venus passerte en alpefiol den dagen jeg blei født er nå solgt til Spania. Det er det velrenommerte forlaget Malpaso som skal utgi boken.
Les mer

Kjartan Hatløy og Mona Høvring tildelt Doblougprisen 2021

Doblougprisen 2021 er tildelt Kjartan Hatløy og Mona Høvring. Tildelingen fant sted under Norsk Litteraturfestivals åpningsforestilling i går kveld.
Les mer