Eremittkrepsene

Annen tilknytning:

Velg format

kr 199
På lager
ISBN
9788249509591
”Grisefin sorgmunter bok … Ragdes eremittkrepser gir deg smil om munnen, mersmak og ettertanke”
BERIT KOBRO, VG
”Ragde i toppslag … en ren oppvisning i flott og vital skrivekunst … Man utholder knapt å vente på bind tre av dette storverket”
TERJE STEMLAND, AFTENPOSTEN
”de som likte forrige bok, vil også bli glad i denne. Ragde er, som alltid, helt enestående presis i scenografien”
BJØRN GABRIELSEN, DAGENS NÆRINGSLIV
”Stadig bedre. Anne B. Ragde har utviklet seg til en dyktig forteller med skarpt blikk for sammensatte menneskelige relasjoner”
GEIR VESTAD, HAMAR ARBEIDERBLAD
”et forfatterskap som nå vokser til et av de store i ny norsk litteratur … hun er en kløpper i å utvikle detaljrike, spennende og medrivende menneskeskjebner i et klassisk slektsdrama … Anne B. Ragdes styrke er evnen til å skape gjenkjennelige eller identifiserbare bilder, skjebner og scener. Jeg er ikke i tvil om at Eremittkrepsene som del av romansyklusen om Neshov-slekten, vil løfte forfatteren til nye høyder og gjøre bøkene til bred folkelesning”
FINN STENSTAD, TØNSBERGS BLAD
”Ragde skriver ledig. Hun er en mester i å få med konkrete detaljer fra hverdagslivet. Hun viser også psykologisk skarpsindighet”
GUNHILD RAMM REISTAD, DRAMMENS TIDENDE
”et hjertelig gjensyn … Anne B. Ragde skildrer brødrene med varme og glimt i øyet … Det jeg liker ved boken, er at Anne B. Ragde har beholdt sitt blikk for livets absurditeter. Og ”feelgood”-historien er ikke fri for mørke skygger. Slutten er en eneste stor cliffhanger, som signaliserer at det kommer en bok til. Og det er velkomment, for Ragdes rollegalleri er sterkt og originalt”
ANN KRISTIN ØDEGARD, BERGENSAVISEN
”Anne B. Ragde lar ikke action gå på bekostning av sjarm. Tvert om har hun akkurat det blikket for merkverdigheter som skiller en briljant historieforteller fra en brukbar en … Straks siste side er lest, er man klar for fortsettelsen”
MIE HIDLE, STAVANGER AFTENBLAD
”Felles for alle i Anne B. Ragdes persongalleri, er at de står foran store valg som vil endre livet totalt. Deres historier går samtidig inn i hverandre, og gjør boken til en mosaikk av felles skjebne. Konstruksjonen er åpenbart designet av en forfatter med kløkt, for hun har klart å gi boken den nødvendige progresjonen som hele tiden byr på nye overraskelser”
FRODE M. GJERALD, FINNMARK DAGBLAD
”Glitrende Ragde … minst like frodig som Berlinerpoplene. Dette må være noe av det aller beste Anne B. Ragde har skrevet … Eremittkrepsene er en bok man knapt kan legge fra seg når man har begynt. Dette er en bok man leser med en tåre i øyekroken og med latter boblende i magen”
ODD SELJESÆTER, AVISA NORDLAND
”en mer enn underholdende bok. Hun skriver svært billedlig og med stor innlevelse. Boken slutter med et par gigantiske cliffhangers. Nå er det bare å vente utålmodig på siste del av Neshov-triologien”
MISDAADROMANS.NL (Nederland)
Eremittkrepsene, oppfølgeren til Berlinerpoplene og en effektiv page-turner, fortsetter en stille utforskning av den norske landsbygda […] Intensiteten i stilen og Anne B. Ragdes savoir-faire gjør en enkel historie til en frydefull leseropplevelse”
LE MONDE (Frankrike)
Torunn Neshov er syvogtredve og må for første gang forholde seg til familien på farssiden, da farmoren hennes dør. Faren Tor driver slektsgården på Byneset utenfor Trondheim. Han er den eldste av tre brødre, og den eneste som har barn etter seg. Plutselig er Torunn blitt odelsjente, mens hun har bygd opp sitt eget liv i Oslo. Margido, den mellomste av Neshovbrødrene, som driver et lite begravelsesbyrå i Trondheim, slites mellom gudstro og tvil og en pågående enkefrue. Yngstemann Erlend, en renommert vindusdekoratør bosatt i København med sin mannlige samboer, står også foran viktige livsvalg. Med Eremittkrepsene har Anne B. Ragde skrevet en drivende roman der livet blir snudd på hodet for de personene vi ble kjent med i romanen Berlinerpoplene. De gjør så godt de kan, men er blodsbånd og vilje tilstrekkelig til å samle slekten? Hvor sterke er båndene mellom disse menneskene som nesten ikke kjenner hverandre? Anne B. Ragde mottok Bokhandlerprisen og Den norske leserprisen for Eremittkrepsene.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2012
ISBN 9788249509591
Innbinding Ebok
Tittel Eremittkrepsene
Bokgruppe 852
I salg 08.05.2012
Design Exil Design
Emne Gårdsbruk Romaner Familie Skjønnlitteratur Sør-Trøndelag
Anne B. Ragde

Anne B. Ragde

Anne B. Ragde debuterte i 1990 med romanen En tiger for en engel, og har utgitt en lang rekke romaner og novellesamlinger. For første bind i Neshov-bøkene, Berlinerpoplene (2004), mottok hun Riksmålsforbundets litteraturpris, og for Eremittkrepsene (2005) ble hun tildelt Bokhandlerprisen og Den norske leserprisen. I 2007 utkom tredje bind i serien, Ligge i grønne enger, mens fjerde bok, Alltid tilgivelse, utkom i 2016. Opplaget på de fire første Neshov-bøkene er til sammen 1 216 000 bare i Norge.

Anne B. Ragde har også skrevet flere bøker for barn og ungdom, blant annet biografien Sigrid Undset(2001), som hun mottok Brageprisen for. Bøkene hennes er oversatt til 23 språk.

 

Litterære priser:

Bokhandlerprisen 2005

Trondheim kommunes kulturpris 2005

Den norske leserprisen 2005

Riksmålsforbundets litteraturpris 2004

Brageprisen 2001

Fagbokpremien 2001

Les mer

Andre i samme serie