Eremittkrepsene

Annen tilknytning:

Velg format

kr 369
ISBN
9788249503582
”Grisefin sorgmunter bok … Ragdes eremittkrepser gir deg smil om munnen, mersmak og ettertanke”
BERIT KOBRO, VG
”Ragde i toppslag … en ren oppvisning i flott og vital skrivekunst … Man utholder knapt å vente på bind tre av dette storverket”
TERJE STEMLAND, AFTENPOSTEN
”de som likte forrige bok, vil også bli glad i denne. Ragde er, som alltid, helt enestående presis i scenografien”
BJØRN GABRIELSEN, DAGENS NÆRINGSLIV
”Stadig bedre. Anne B. Ragde har utviklet seg til en dyktig forteller med skarpt blikk for sammensatte menneskelige relasjoner”
GEIR VESTAD, HAMAR ARBEIDERBLAD
”et forfatterskap som nå vokser til et av de store i ny norsk litteratur … hun er en kløpper i å utvikle detaljrike, spennende og medrivende menneskeskjebner i et klassisk slektsdrama … Anne B. Ragdes styrke er evnen til å skape gjenkjennelige eller identifiserbare bilder, skjebner og scener. Jeg er ikke i tvil om at Eremittkrepsene som del av romansyklusen om Neshov-slekten, vil løfte forfatteren til nye høyder og gjøre bøkene til bred folkelesning”
FINN STENSTAD, TØNSBERGS BLAD
”Ragde skriver ledig. Hun er en mester i å få med konkrete detaljer fra hverdagslivet. Hun viser også psykologisk skarpsindighet”
GUNHILD RAMM REISTAD, DRAMMENS TIDENDE
”et hjertelig gjensyn … Anne B. Ragde skildrer brødrene med varme og glimt i øyet … Det jeg liker ved boken, er at Anne B. Ragde har beholdt sitt blikk for livets absurditeter. Og ”feelgood”-historien er ikke fri for mørke skygger. Slutten er en eneste stor cliffhanger, som signaliserer at det kommer en bok til. Og det er velkomment, for Ragdes rollegalleri er sterkt og originalt”
ANN KRISTIN ØDEGARD, BERGENSAVISEN
”Anne B. Ragde lar ikke action gå på bekostning av sjarm. Tvert om har hun akkurat det blikket for merkverdigheter som skiller en briljant historieforteller fra en brukbar en … Straks siste side er lest, er man klar for fortsettelsen”
MIE HIDLE, STAVANGER AFTENBLAD
”Felles for alle i Anne B. Ragdes persongalleri, er at de står foran store valg som vil endre livet totalt. Deres historier går samtidig inn i hverandre, og gjør boken til en mosaikk av felles skjebne. Konstruksjonen er åpenbart designet av en forfatter med kløkt, for hun har klart å gi boken den nødvendige progresjonen som hele tiden byr på nye overraskelser”
FRODE M. GJERALD, FINNMARK DAGBLAD
”Glitrende Ragde … minst like frodig som Berlinerpoplene. Dette må være noe av det aller beste Anne B. Ragde har skrevet … Eremittkrepsene er en bok man knapt kan legge fra seg når man har begynt. Dette er en bok man leser med en tåre i øyekroken og med latter boblende i magen”
ODD SELJESÆTER, AVISA NORDLAND
”en mer enn underholdende bok. Hun skriver svært billedlig og med stor innlevelse. Boken slutter med et par gigantiske cliffhangers. Nå er det bare å vente utålmodig på siste del av Neshov-triologien”
MISDAADROMANS.NL (Nederland)
Eremittkrepsene, oppfølgeren til Berlinerpoplene og en effektiv page-turner, fortsetter en stille utforskning av den norske landsbygda […] Intensiteten i stilen og Anne B. Ragdes savoir-faire gjør en enkel historie til en frydefull leseropplevelse”
LE MONDE (Frankrike)
Den etterlengtede oppfølgeren til "Berlinerpoplene"! AFTENPOSTEN: "Ragde i toppslag ... en ren oppvisning i flott og vital skrivekunst ... Man utholder knapt å vente på bind tre av dette storverket." VG: "Grisefin sorgmunter bok" Terningkast 6. HAMAR ARBEIDERBLAD: "Stadig bedre"

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2005
ISBN 9788249503582
Innbinding Innbundet
Tittel Eremittkrepsene
Bokgruppe 411
Design Exil Design
Emne Sør-Trøndelag Romaner Skjønnlitteratur Gårdsbruk Familie
Anne B. Ragde

Anne B. Ragde

Anne B. Ragde debuterte i 1990 med romanen En tiger for en engel, og har utgitt en lang rekke romaner og novellesamlinger. For første bind i Neshov-bøkene, Berlinerpoplene (2004), mottok hun Riksmålsforbundets litteraturpris, og for Eremittkrepsene (2005) ble hun tildelt Bokhandlerprisen og Den norske leserprisen. I 2007 utkom tredje bind i serien, Ligge i grønne enger, mens fjerde bok, Alltid tilgivelse, utkom i 2016. Opplaget på de fire første Neshov-bøkene er til sammen 1 216 000 bare i Norge.

Anne B. Ragde har også skrevet flere bøker for barn og ungdom, blant annet biografien Sigrid Undset(2001), som hun mottok Brageprisen for. Bøkene hennes er oversatt til 23 språk.

 

Litterære priser:

Bokhandlerprisen 2005

Trondheim kommunes kulturpris 2005

Den norske leserprisen 2005

Riksmålsforbundets litteraturpris 2004

Brageprisen 2001

Fagbokpremien 2001

Les mer