Da duene forsvant

Velg format

kr 379
ISBN
9788249510764
”Suveren Oksanen ... en romankomposisjon så suveren dramaturgisk og så rå i handling at du enten ikke makter å henge på eller bare må lese til siste linje ... Tidspunktene settes elegant ved historiske frimerker ... Det er en glimrende roman ... Oksanen skaper scener som søkker i leseren, i en unik fortettet, godt oversatt prosa”
GURI HJELTNES, VG
”Den finsk-estiske superstjerna Sofi Oksanen vet fortsatt hva hun driver med - hennes siste roman er et nytt, skråsynt bidrag til verdenshistorien ... Oksanen gir oss makthistorie på et samfunnsmessig og individuelt plan, uten å ta knekken på leserens innlevelseslyst med dødfødte faktasetninger og informative, oppkonstruerte dialoger. Språket hennes er stålsikkert, men også vakkert, og oppbygningen er smart ... I tillegg blir man litt svimmel, på en god måte, av å tenke på hva slags research som må ligge bak et skriveverk som dette”
THEA MARIE DOLVA, FÆDRELANDSVENNEN
”En stor historie med mange lag. Oksanen skriver både som en skarp historiker og med en lidenskap for romanen som sjanger”
ANNE SCHÄFFER, TARA
”Estland har i finsk-estiske Oksanen, som både er tungt prisbelønnet og vidt og bredt oversatt, fått en sjeldent talentfull kronikør som også i sin tredje roman om dette multibesatte, multiundertrykte landet lykkes å briljere på overraskende mange nivåer. Det er så bra at du får lyst til å stampe litt i gulvet ... Actionplanet er skrudd opp på nivå med Quentin Tarantino og Leo Tolstoj”
SUSANNE CHRISTENSEN, KLASSEKAMPEN
”Som levende historie og intens komposisjon hevder Sofi Oksanens nye roman seg blant tidens fortellinger, også på det store lerretet ... fengende som en thriller ... Oksanen orkestrerer igjen et drama med suverent overblikk over folks små bevegelser og historiske linjer, ved å spille personer med dobbeltroller ut mot hverandre ... hun bruker ord og montasjer til å skape stor interesse og rystelser hos leseren. Det er en fordel når man har noe å si”
SUSANNE HEDEMANN HIORTH, DAGENS NÆRINGSLIV
”Storslått oppfølger fra en forfatter som tydeligere enn noen gang framstår blant Nordens beste ... Hun fikk en fortjent Nordisk råds litteraturpris for Utrenskning i 2010, og hun følger opp med et verk som er om mulig enda mer storslått … i Da duene forsvant viser hun tydeligere og mer overbevisende enn noen gang hvilket unikt litterært talent hun bærer på”
TURID LARSEN, DAGSAVISEN
”Oksanen fortsetter å imponere. Romanen Da duene forsvant har en rikdom og et trøkk som en skal lete lenge for å finne maken til ... elegant og kraftfullt ... Det er vanskelig å motstå når Oksanen kjører på for fullt, så her er det bare å henge seg på og la seg forføre av fortelleren veldige kraft”
GEIR VESTAD, HAMAR ARBEIDERBLAD
”Oksanen har gjort fantastisk grundig research og kunnskapene sitter spikret som selvfølgeligheter i alt hun beskriver, fra krigsstrategi til klesdrakter. Like overbevisende har hun klart å fange inn og formidle den klamme paranoiaen i sovjetveldet så vel som kulden og råskapen blant nazilederne”
ELISABETH SKIFJELD, TELEMARKSAVISA
"Da duene forsvant" er en stor fortelling om okkupasjon, motstand og forræderi; om et ulykkelig ekteskap; om kjærlighet og farlige forbindelser; om modige og svikefulle valg. Handlingen foregår i Estland under og etter andre verdenskrig. I 1941 jages sovjetmakten ut av landet, og tyskerne blir de nye okkupantene. Tre år senere gjenerobrer sovjetstyrkene makten. På 60-tallet er kommunistregimet fast etablert med sitt nett av kontrollører og overvåkere.Tre personers liv er i sentrum: Motstandsmannen Roland kjemper for et fritt og uavhengig Estland. Hans fetter Edgar er kameleonen som alltid går dit makten er, og kan skifte identitet og lojalitet uten å nøle. Juudit er ulykkelig gift med Edgar, forelsker seg i en tysk offiser, og har bånd til den idealistiske Roland.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2013
ISBN 9788249510764
Innbinding Innbundet
Tittel Da duene forsvant
Bokgruppe 421
Oversetter Turid Farbregd
I salg 21.03.2013
Emne Romaner Skjønnlitteratur Andre verdenskrig Etterkrigstiden Kjærlighet Ekteskap og parforhold 1939-1945 Estland
Sofi Oksanen

Sofi Oksanen

Sofi Oksanen (f. 1977) regnes blant de fremste nålevende finske forfattere. Hun debuterte som forfatter i 2003 med romanen Stalins kyr, som ble nominert til Runebergprisen. Hennes internasjonale gjennombrudd var Utrenskning (2008, på norsk i 2010), som vant Nordisk råds litteraturpris. I 2013 ble hun tildelt Svenska Akademiens nordiske pris for sitt forfatterskap, og samme år kåret Finlands største avis, Helsingin Sanomat, Utrenskning til 2000-tallets beste finske roman. I 2019 ble Oksanen utnevnt til l´Ordre des Arts et des Lettres for sitt betydningsfulle bidrag til europeisk litteratur. Sofi Oksanens bøker utgis i mer enn 40 land.

Les stort intervju med Sofi Oksanen av Finn Skårderud her

Les mer

Nyheter

Sofi Oksanens Hundeparken i nytt opplag

Sofi Oksanens nye roman Hundeparken trykkes nå i nytt opplag, kun to uker etter lansering. Samlet opplag er så langt på 4000 eksemplarer.
Les mer