Berlinerpoplene

Annen tilknytning:

Velg format

kr 199
På lager
ISBN
9788249509584
”…en velskrevet, medrivende og fremfor alt sjarmerende roman … Berlinerpoplene er hennes best gjennomførte roman til nå.”
TERJE STEMLAND, AFTENPOSTEN
”Uhyggelig drama med Duunsk anslag … Mektig, følelsessterk generasjonsroman … Anne Birkenfeldt Ragde har skrevet en spennende, uhyggelig, men likevel oppbyggelig roman i all sin medmenneskelighet.”
STEIN ROLL, ADRESSEAVISA
”en knakende velskrevet feelgood-roman som fortjener å bli en bestselger… så er da Berlinerpoplene en av disse sjeldne bøkene man ugjerne legger fra seg, som gjør at man etter å ha lest siste side fremdeles tenker en gang iblant på hovedpersonene, og lurer på hvordan det går med dem … Ragde demonstrerer en profesjonalitet som de færreste norske romanforfattere kan konkurrere med.”
BJØRN GABRIELSEN, DAGENS NÆRINGSLIV
”Treffer blink… Oppslukende og grotesk om homser, griser og bondsk taushet … treffer hun blink med den solide, språklige, spenstige og svært underholdende Berlinerpoplene … Gjennom et elegant vekslende perspektiv får vi innblikk i de ulike skjebnene, der proffe Ragde tar utvungne sveip innom griserøkt og begravelsesritualer, homseestetikk og hundepsykologi… Det er nettopp kretsingen rundt det som ikke sies, som gjør denne krimaktige boka svært oppslukende.”
CATHRINE KRØGER, DAGBLADET
”Anne B. Ragde legger for dagen en helt særegen evne til å male ut miljøer, hverdager og mennesker i dem som gjør sterkt inntrykk på meg… Det er lett å falle til ro i denne fortellingen om tilhørighet på godt og vondt.”
LEIF EKLE, NRK, BOKTILSYNET
”Ikke et kjedelig øyeblikk… Anne B. Ragdes bøker er alltid spennende å åpne og Berlinerpoplene er intet unntak. Hun har utviklet en fin evne til å beskrive vanlige folks kanter, sære vinkler og galskaper, slik at deres liv blir spennende for leseren … Så stofflig og levende er skildringene av søskenflokken og gården deres at kjedelige øyeblikk ikke forekommer … Seriøst og spennende om sjuke familieforhold, skitne mannfolk og grisefjøs.”
BERIT KOBRO, VG
”Sterkt og realistisk om sannhet, sorg, løgn og røtter… På en solid og ukunstlet, men levende måte bæres fortellingen av enkle, ytre handlinger, rike, presise skildringer og dialog heller enn outrerte grep og overdreven psykologi… Mens leseren blir forent med romanen og ikke kan legge dens mørke, medrivende fortelling verken fra seg eller bak seg uten videre.”
CECILIE SCHRAM HOEL, DAGSAVISEN
”Det er enkelt og greitt ei god fortelling”
MARGUNN VIKINGSTAD, BERGENS TIDENDE
”Ragde viser et stort talent når det gjelder det å male ut vidt forskjellige miljøer, interiører og personer… Berlinerpoplene er nemlig en god roman å gå inn i, ta del i, og oppslukes av. Ikke god i betydningen hyggelig eller ufarlig, men heller som en betegnelse på den sinnsstemning man hensettes i når man leser velskrevne bøker. For Berlinerpoplene er uten tvil velskrevet.”
GAUTE HEIVOLL, FÆDRELANDSVENNEN
”Fin trøndersk skittenrealisme … Det er noko innfult og fastlåst over heile dette miljøet som Ragde rullar opp, noko som fører tanken mot romanpersonane til Olav duun … Fortenesta til Ragde i dette er at ho greier å løfte denne kvardagslege tristessen opp til ei generøs og gripande forteljing. Ein fattar interesse for desse personane, dei kjem ein nær fordi de er sanne og ekte på kvar sin måte. Det heile er nøktern realisme … det er klart sett og godt og levende skildra”
ODDMUND HAGEN, DAG OG TID
”En drivende spennende roman om tilhørighet og røtter som ikke kan rives over”
SØLVI WÆRHAUG, VG, kritikernes favoritter i 2004
”En dypt alvorlig sorgmunter bok om forferdelige familiehemmeligheter som holder familien i et jerngrep”
BERIT KOBRO, VG, kritikernes favoritter i 2004
”Det er varmt, morsomt og ømt. Hvilken TV-serie dette kan bli!”
INGRID NORRMANN, EXPRESSEN (Sverige)
”La deg oppsluke … en feelgood-roman som går rett til hjertet. Dessuten er den velskrevet … Så underholdende at den er nesten umulig å slite seg fra. Og det beste av alt, det fins en oppfølger…”
LAURA, (Sverige)
”Allerede her i de innledende scenene fanger Anne B. Ragde mange av livets store spørsmål: liv og død, kjærlighet, savn. Og hun gjør det så ledig, jeg nikker og er enig, og leser ivrig videre … I Norge har denne boken blitt en stor suksess. Det er lett å forstå … Jeg liker denne romanen. Ragde forteller med styrke, hun lar replikkene puste, hun lar brødrene si en ting og mene en annen. Og hun får fram de store følelsene uten å si så mye om dem. Det er ikke en fortelling som gjør meg søvnløs, men jeg sovner med et fornøyd smil om leppene”
STIG HANSÉN, HELSINGBORGS DAGBLAD (Sverige)
”En lettlest og lett tilgjengelig bok om kjærlighet og familierelasjoner i et pittoresk miljø”
INGALILL BERGENSTEIN, NERIKES ALLEHANDA (Sverige)
”en svært fascinerende, velskrevet historie som man helst vil lese fra perm til perm. Forfatteren trenger virkelig personene inn på livet og skildrer disse menneskene med stor innlevelse”
ANN-CHRISTIN ANTONSSON, TRANÅS-POSTEN (Sverige)
”En varm, spennende roman med fin miljøskildring av den norske bondegården der brødrene har vokst opp og den uventede slutten spilles opp”
BIRGITTA WICTORSSON, ÖSTERSUNDS-POSTEN (Sverige)
”Jeg synes at det var en fantastisk bra bok, fylt med overraskelser og humor”
YVONNE KEYMER, SKARABORGS ALLEHANDA (Sverige)
”Underholdende, leseverdig … En glad og hjertevarm historie”
SMÅLÄNNINGEN (Sverige)
”Leservennlig melodrama med griser … Ragde … skriver en likefrem prosa, som bringer følelser frem i leseren. Hun har en evne til å tegne mennesker på en enkel og håndgripelig måte, som gjør at man har lyst til å lære dem å kjenne. Ragde er en dyktig forfatter, som gjør sin research”
MICHAEL LAMBÆK NIELSEN, POLITIKEN (Danmark)
”en forrykende historie ... Ragde har med sine to romaner Berlinerpoplene og Eremittkrepsene slått alle salgsrekorder på det norske, litterære marked ... Nå kommer den første i dansk oversettelse, og man forstår de norske salgstallene. Romanen har med sitt fengslende, velskrevne plott bestselgerkvaliteter. Særlig lever og ånder den på grunn av forfatterens ganske særegne evne til å skildre miljøer og portrettere mennesker i kraft av deres daglige gjøremål ... underholdende ... Les den og bli klokere”
VIBEKE BLAKSTEEN, KRISTELIG DAGBLAD (Danmark)
”Man forstår godt hvorfor Berlinerpoplene har fått tak i det brede publikum … en riktig få-det-bedre-bok. Det skal nok gå alt sammen, tross alt, hvisker forfatterens spektakulært rolige, nøkterne og humoristiske stemme ut mellom bokens linjer … Boken gir åndenød. Og i lekende lett fortellerstil skaper Ragde et akutt behov for utluftning … Berlinerpoplene er skrevet frem på en tilbakeholdende og underspilt måte, som allikevel er full av optimisme fordi forventningene til verden og menneskene er så lave, at selv den minste menneskelighet blir en gave. En gave, som Ragde på fint vis får gitt videre til leseren”.
SIGNE LINDSKOV HANSEN, INFORMATION (Danmark)
”en underholdende og velskrevet roman … Ragde skriver likefrem og med stor empati for sine figurer, som man etterpå føler at man kjenner. Hun har blikk for morsomhetene og det overdrevne … en god og vedkommende historie, som holder leseren fast nesten som en kriminalroman til siste side” .
MAI MISFELDT, BERLINGSKE TIDENDE (Danmark)
”Deilig norsk slektssaga … en riktig god bok … ekstremt underholdende … Det er lett å forstå at boken er blitt den bestselgeren den er i Norge, for den har alle ingrediensene: et pirrende plott, humor, gru, gode personskildringer … Berlinerpoplene er perfekt underholdning til stranden eller parken i den kommende tid: spennende, velskrevet”.
ANNE SÆHL SØRENSEN, www.litteraturnu.dk (Danmark)
”en sofistikert utforsking av familien fra en prisvinnende norsk forfatter ... Ragdes språk er selvutslettende og subtilt oppbygd; et ideelt verktøy for å flise opp brødrenes ytterpanel av norsk tre for å avdekke dampende saunaer av indre uro ... Hvis hennes øvrige bøker er like oppslukende, er det på høy tid at flere av dem blir oversatt her.”
PETER CARTY, THE INDEPENDENT (Storbritannia)
"Jeg plukket opp Berlinerpoplene med en stille antagelse om at dette var en skikkelig kjedelig bok. Gjett om jeg tok feil. Den er full av svart humor, tar tak i deg fra begynnelsen og slipper deg ikke. Det er ikke ofte en bok er så bra ... Hvis du vil ha en god opplevelse, skynd deg å få tak i denne boken, for den er virkelig hjertevarmende og så utrolig morsom."
LUCILLE REDMOND, THE EVENING HERALD (Storbritannia)
“historien er fengslende og sluttens avsløring av sannheten er sjokkerende"
PAUL BINDING, TIMES LITERARY SUPPLEMENT (Storbritannia)
”et underholdende familiedrama … Berlinerpoplene er en historie med dystre familiehemmeligheter som satt opp mot Norges midtvinter og nesten evigvarende natt fortsatt klarer å skinne”
FINANCIAL TIMES (Storbritannia)
“Utsøkt og med lystig humor, beskriver Ragde [en] ukomfortabel gjenforening”
SUNDAY BUSINESS POST (Storbritannia)
”Medrivende roman om et dramatisk oppgjør som utspiller seg på gården Neshov. Lag for lag avdekkes hemmeligheter og mørke drivkrefter i familielivet som involverer tre generasjoner. Anne B. Ragde har en særegen evne til å se mennesker, og hun møter dem med stor følsomhet.”
VG, KÅRING AV TIÅRETS BESTE NORSKE ROMAN 1999-2009
”Denne suverent velskrevne romanen med så mye svart i seg, er en vidunderlig beskrivelse av en familie som sitter fast i det uuttalte”
LE NOUVEL OBSERVATEUR (Frankrike)
”Selv om Berlinerpoplene først og fremst er en pageturner, en bok man sluker, trenger man ikke grave dypt i den for å oppdage intensiteten og kompleksiteten … Visst er Neshov-familien arketypisk og mønstergyldig, men nyansene i de stadig skiftende relasjonene gir boka en nesten mirakuløs likevekt. Denne er et resultat av forfatterens nøkterne og presise språk, og samtidig en utpreget teft for komposisjon … Leseren blir tatt vare på fra start til slutt med en vennlig nøytralitet, styrt av den narrative spenningen som ene og alene baserer seg på avsløring av hemmeligheter. Uten å manipulere. Denne tykke tråden er som et sikkerhetstau som tillater boka å være mer kompleks og dyptgripende enn den virker. Den henger hele tiden i løse lufta og holder seg klokelig i det uvisse, den foretrekker alltid beskrivelser framfor fortolkninger, autentiske tanker framfor lettvinte, polerte resymeer … Berlinerpoplene har gjort seg vel fortjent til langvarig suksess”
NILS C. AHL, LE MONDE (Frankrike)
Berlinerpoplene er en gåtefull og spennende roman som samtidig er drevet av en skrudd humor som gir boka dens litterære styrke. Man blir hele tiden følelsesmessig berørt … og forført av denne store romanen om lidenskapelige familiebånd”
JEAN- RÉMI BARLAND, LUXEMBURGER WORT (Luxemburg)
“Anne B. Ragdes roman forener familiesagaens koder med fjernsynsfilmens effektive skrivestil. Fortellingen utvikler seg gjennom overraskelser og avsløringer som passer inn i hverandre lik brikkene i et puslespill. Men utover det imponerende persongalleriet som gir liv til dette psykologiske kammerspillet, er Berlinerpoplene på samme tid en etnografisk roman og en sosial krønike som undersøker en region og dens mennesker i utkanten av verden, som vår tid skalter og valter med etter de ulike generasjonenes forgodtbefinnende, etter modernitetens og tradisjonens motstridende strømninger”
KARIM-PIERRE CHABANE, CENTRE NATIONAL DU LIVRE, ACTUALITÉ LIVRES (Frankrike)
”Anne B. Ragde klarer å skape spennende lesning ut av så lite glamorøse temaer som purkeopdrett og det å legge et lik i en kiste, helt fram til den aller siste og totalt uventede avslutningsscenen”
FEMMES D’AUJOURD’HUI (Frankrike)
”Den mystiske og spennende romanen Berlinerpoplene blir også båret av en skjærende humor som utgjør dens litterære styrke. Man blir ustanselig beveget - ikke minst av den svært atypiske karakteren Erlend – og forført av denne store romanen om familiekjærlighet”
DIE WARTE, LUXEMBOURG
Berlinerpoplenes store styrke ligger utvilsomt i Anne B. Ragdes talent for å blande elementer fra den klassiske familiesagaen med teknikker som minner om tv- og filmdramatikk. Som i et puslespill bygger hun intrigen og beskriver psykologien som ligger bak konfrontasjonen mellom det tradisjonelle og vår moderne tid. Språket er strålende; stemningen akkurat så mørk som man kan ønske seg. Og andre bind i Neshov-sagaen kommer i begynnelsen av 2010...”
LE QUOTIDIEN (Frankrike)
”En fengslende romanserie … I trilogien om Neshov-familien fins alt som skal til, dette kan bli en ny uventet suksess, vårens bestselger eller en ny [Stig] Larsson”
CENTRE FRANCE (Frankrike)
" Berlinerpoplene gir oss en tankevekkende og universell historie som dessuten er meget godt skrevet"
REFLEX (Tsjekkia)
”Med humor, oppfinnsomhet og følelse vet Anne Ragde å forføre leserne og knytte dem til seg”
BLUE OWL BOOKS (Nederland)
”en herlig flerstemt bok … Berlinerpoplene virker som om den er hentet direkte fra livet. Og det er sikkert grunnen til at denne boken er så herlig medrivende. Den fanger deg på første side og slipper deg ikke før du har slukt siste bokstav. Godt gjort av De Geus å la nettopp denne boken oversette og utgi. Og de to andre delene av triologien … er på vei. Hvis du ikke har lest Berlinerpoplene skjønner du ikke hvilken god nyhet dette er”
MISDAADROMANS.NL (Nederland)
Da gamle Anna Neshov en uke før julaften brått får hjerneslag og blir liggende for døden, må hennes tre sønner ta stilling til både sine egne liv og hverandres. Erlend jobber som vindusdekoratør i København, Margido eier et lite begravelsesbyrå, og eldstemann Tor på femtiseks år driver slektsgården på Byneset utenfor Trondheim. Brødrene har ikke hatt kontakt med hverandre på mange år. Tor er den eneste av de tre som har barn etter seg, datteren Torunn, som han bare har møtt én gang. Nå vil Tor at hun skal komme og se farmoren sin før hun dør. Berlinerpoplene er en roman om å forsøke å rive over røttene sine, bare for å oppdage at de stikker dypere enn man trodde. Og om plutselig å avdekke røtter man ikke ante fantes. Anne B. Ragde mottok Riksmålsforbundets litteraturpris i 2004 for Berlinerpoplene, og ble nominert til P2-lytternes romanpris. I 2009 ble Berlinerpoplene kåret til en av tiårets ti beste norske romaner i VG.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2012
ISBN 9788249509584
Innbinding Ebok
Tittel Berlinerpoplene
Bokgruppe 852
I salg 08.05.2012
Design Exil Design
Emne Gårdsbruk Romaner Familie Skjønnlitteratur Sør-Trøndelag
Anne B. Ragde

Anne B. Ragde

Anne B. Ragde debuterte i 1990 med romanen En tiger for en engel, og har utgitt en lang rekke romaner og novellesamlinger. For første bind i Neshov-bøkene, Berlinerpoplene (2004), mottok hun Riksmålsforbundets litteraturpris, og for Eremittkrepsene (2005) ble hun tildelt Bokhandlerprisen og Den norske leserprisen. I 2007 utkom tredje bind i serien, Ligge i grønne enger, mens fjerde bok, Alltid tilgivelse, utkom i 2016. Opplaget på de fire første Neshov-bøkene er til sammen 1 216 000 bare i Norge.

Anne B. Ragde har også skrevet flere bøker for barn og ungdom, blant annet biografien Sigrid Undset(2001), som hun mottok Brageprisen for. Bøkene hennes er oversatt til 23 språk.

 

Litterære priser:

Bokhandlerprisen 2005

Trondheim kommunes kulturpris 2005

Den norske leserprisen 2005

Riksmålsforbundets litteraturpris 2004

Brageprisen 2001

Fagbokpremien 2001

Les mer

Andre i samme serie