Design: EXIL DESIGN
Last ned høyoppløselig versjon av omslag
Pris kr 179,00

Min kamp. Andre bok

Knausgård, Karl Ove

POCKET Pris kr 179,00
| ISBN 978 82 495 1508 0

Karl Ove Knausgårds Min kamp innebar en enorm litterær satsning, og er en stor bok i mer enn én forstand: Min kamp ble utgitt som seks romaner.

Min kamp. Andre bok er en studie i ekstremrealisme, en rasende nedsenkning i det daglige, i det hverdagslige, i ydmykhet og selvydmykelser og sterke fascinasjoner.

Min kamp. Andre bok er en roman om kjærlighet og vennskap, foreldre og svigerforeldre, om livet med små barn i en svensk by, om skrivingen som et forsøk på forløsning, en overskridelse av egne begrensninger.

Morgenbladets lesere kåret Min kamp 1-3 til årets bok 2009.

SHORTLIST INDEPENDENT FOREIGN FICTION PRIZE

SHORTLIST BEST TRANSLATED BOOK AWARDS

LONGLIST IMPAC DUBLIN LITERARY AWARD

Omtale

"Uimotståelig lesning ... Tøylesløs, kompromissløs, intim"

BÜCHER-MAGAZIN, INGEBORG WALDINGER (Tyskland)

"Min kamp 2 er fascinerende og berusende lesning"

NEUE ZÜRCHER ZEITUNG, PETER URBAN-HALLE (Tyskland)

 «Det er mye beundringsverdig ved Knausgårds undersøkelse og til slutt ofring av sitt eget kunstneriske ego, for det gjør at han står fritt til å håndtere problemer i livet som uløselig knyttet til problemer i litteraturen. Han nekter å beskytte mystikken og det prestisjefylte ved sin egen kreativitet, og det er faktisk mye modigere enn når han, som kjent, unnlater å beskytte sitt eget privatliv eller menneskene han lever med ... kanskje den mest betydningsfulle litterære arbeidet i vår tid.»

RACHEL CUSK, THE GUARDIAN (Storbritannia)

«like oppdiktet og like virkelig som livet selv… Overbevisende, givende, frustrerende og ofte slående vakker. A Man in Love er en dristig utforskning av hvordan vi skaper og former livene våre»

STUART EVERS, THE OBSERVER (Storbritannia)

«Mr. Knausgårds utforsking av det hverdagslige er et rørende forsøk på å vise oss et liv hvis erfaringer stort sett blir glemt. Gjennom hele boken forsøker fortelleren å katalogisere og fryse øyeblikkene i språket for å hindre at de forsvinner … en ærlig og troverdig studie av levd liv … Vakkert gjengitt og til tider smertelig observant, boken hans gjør en fantastisk jobb med å finne den ‘indre kjernen av menneskelig eksistens’»

BRIAN P. KELLY, THE WALL STREET JOURNAL (U.S edition)

«et av de mest bemerkelsesverdige litterære verk i nyere tid."

DANIEL FRASER, THE QUIETUS.COM

"Hvorfor vil du lese en 3600-siders norsk roman på seks bind om en mann som skriver en 3600-siders norsk roman på seks bind?  Det korte svaret er at den er svimlende god, og at du derfor verken kan eller vil la være"

LELAND de la DURANTAYE, NEW YORK TIMES

"Min kamp er noe annet. Det er faktisk et av vår tids mest ambisiøse og perverse forsøk på å slutte å tilpasse virkeligheten uten å slutte å skrive om den … hver eneste detalj antyder et sanselig reservoar som språket ikke kan uttømme, og som blir mer interessant jo nærmere vi undersøker det"

MARK SUSSMAN, LOS ANGELES REVIEW OF BOOKS

"en nådeløs disseksjon av personligheter, steder, hendelser og filosofier fra et tiår i Knausgårds liv … å lese Min kamp er en altoppslukende opplevelse"

TIME OUT, NEW YORK

"en av de mest minneverdige leseopplevelsene i mitt liv"

NINA MACLAUGHLIN, LOS ANGELES REVIEW OF BOOKS

"500.000 skandinavere kan ikke ta feil … det er gode nyheter for menneskeheten, siden disse bøkene mangler tradisjonelt plot, og ikke på noen måte dreier seg om bondage, vampyrer eller trollmenn … engasjerende, konsekvent innsiktsfull, og nesten hensynsløst oppriktig … et flerbinds mesterverk av oppriktighet … en bemerkelsesverdig bok jeg forventer at vil ha en langvarig innflytelse"

LEE KLEIN, THE PHILADELPHIA REVIEW OF BOOKS

"I Min kamp 2 fortsetter Knausgård sine suverene selvbekjennelser … Ingen andre steder i nyere nordisk litteratur er den moderne mannen så kompromissløst og presist beskrevet. På samme tid et klynkende og kuet bløtdyr og en knoklende, selvsentrert fantast. Fremragende simpelthen!"

FRANK HANSEN, EXTRA BLADET (Danmark) 6 stjerner

«Hos Karl Ove Knausgaard er mirakelet den tilsynelatende oppriktigheten : å si alt om seg selv, fra første hånd, med en lang setning og endeløse paragrafer som hopper (med rette) fra Hölderlin til Ikea … Han er sin roman og romanen er ikke annet enn ham … et vakkert og radikalt verk»

NILS C. AHL, LE MONDE (Frankrike)

Min kamp 2 bekrefter at Knausgård er i ferd med å skape og utgi et helt enestående bokverk. … Få er de forfattere som kan skildre på denne måten … Jeg blir gjerne med videre, så lenge Knausgård vil fortelle”

EMIL OTTO SYVERTSEN, FÆDRELADSVENNEN

”en helt spesiell leseropplevelse … ufattelig godt skrevet … skriverier på nivå med Don DeLillo og Ian McEwan … Han er i stand til å skrive helt fantastisk om det helt hverdagslige … Bokens vandring mellom forskjellige tidsplan er suveren … Vi har en forfatter som skriver på et nivå av internasjonal toppklasse … Særlig i bind to kommer det fram en litt ny side ved hans forfatterskap, han skriver morsomt. Det er en rekke kostelige episoder, hvor et møte med dans og musikk for babyer er rent hysterisk … det er litteratur som setter dype spor … stor litteratur”

MORTEN ABRAHAMSEN, VG

”Besettende roman. Like selvbiografisk, like utfordrende, og like god som bind én … Knausgårds sanselige språk, hans observasjonsevne og tydelige tilstedeværelse, skaper det samme nærværet til omgivelsene som i forrige bind … en kompleks bok med mange fasetter, vel verdt å lese”

GRO JØRSTAD NILSEN, BERGENS TIDENDE

”Tusen sider unnagjort, to tusen igjen. Og fortsatt ingen grunn til å stoppe, selv om det gjør vondt … [det] føles umulig å stoppe. Det skyldes ikke bare den litterære formen, gestaltningsevnen, all visdommen teksten bærer på. Men også at du som leser forstår at du er vitne til et eksistensielt prosjekt, som på et plan vil svare på utfordringer vi alle kjenner … Karl Ove Knausgård har valgt å skrive ei bok som knapt nok likner på noen andre. Den oppleves som enormt givende å lese”

TRYGVE RIISER GUNDERSEN, DAGBLADET

”et hensynsløst ambisiøst, mektig navlebeskuende romanverk … På sitt beste utfordrer han romankunsten på et nivå norske forfattere sjelden nærmer seg”

TERJE EIDSVÅG, ADRESSEAVISEN

Andre bok er et skrik, et paradoksalt rop om tilhørighet. Et eremittaktig, barnepassende forfatterliv drar i mange retninger. Ingen grunn til å stanse her. Jeg fortsetter å lese”

TOM EGIL HVERVEN, KLASSEKAMPEN

”Imponerande frå Knausgård. Det er kollosalt mange gode grunnar til å ikkje skrive slik som Karl Ove Knausgård. Men det blir strålande litteratur av det. … Det ligg eit stort eksistensielt alvor i dette programmet, og det er dette alvoret og den nådelause gjennomføringa av prosjektet som gjer at lesaren blir hengande ved teksten, til tider nesten mot sin vilje … Ei ganske vanleg historie. Det som gjer den unik, og som gjer at lesaren blir hengande ved teksten, er truleg nettopp dette med ”den egne personlighetens stemme” som skildrar eit heilt spesifikt liv, nemleg sitt eige”

MARTA NORHEIM, NRK

”på sitt beste har Knausgårds prosa fremdeles en nærmest hypnotisk kvalitet … Refleksjonene over historien og tiden er like interessante som i Knausgårds tidligere bøker. Her legges bit for bit et mektig tankebygg, som man er spent på å betrakte som helhet når det står ferdig”

ANE FARSETHÅS, DAGENS NÆRINGSLIV

”Med bind to av Min kamp kaster Karl Ove Knausgård seg rett inn i krigen mellom litteraturen og livet. Og han gjør det så overbevisende at det opptil flere ganger underveis gjør vondt å lese … For mer enn alt annet, er Knausgård en ubeskrivelig god historieforteller ... Flere ganger gjør det nesten fysisk vondt å lese passasjer i boka. Andre steder bryter man ut i brå latter … Andre bind av Min kamp står ikke noe tilbake for første bind når det gjelder litterær høyde eller styrke ... Si meg, kan noen trille bort en terning med syv øyne for dette prosjektet? For at det utspiller seg noe stort akkurat nå, mellom Knausgårds permer, er det ingen som helst tvil om”

THOMAS J.R. MARTINSEN, ABC NYHETER

”det er fortsatt fantastisk spennende å vente på fortsettelsen av Min kamp

TROND HAUGEN, DAGSAVISEN

”Dette er svært. Knausgård skriver sin virkelighet sammen til vår alles roman … Når han nå har utgitt bind 2 i sin gigantiske romansyklus på seks romaner, ser vi allerede at et skillsettende verk er på vei til å rulle over oss. Det vil gjøre atskillig med hvordan vi betrakter romanen som sjanger og hvordan vi for framtiden leser romaner ... Karl Ove Knausgård gjør det til stor romankunst … det er medrivende friskt skildret … Uavhengig av den helheten Min kamp 2 inngår som en sjettedel av, kan, bør og skal den leses som en selvstendig og frittstående enkeltroman. Den går utenpå så godt som alt som kommer i en norsk bokhøst … Min kamp 2 har ”alt”, den første romanen på lenge som har fått tårene mine til å renne både av overgiven problemfri humor og grepet av forfatterens skildring av sitt første barns fødsel”

JAN ASKELUND, STAVANGER AFTENBLAD

”Mangelen på ironi og distanse i forteljinga om Karl Ove Knausgårds liv er til å miste pusten av”

ØYSTEIN VIDNES, MORGENBLADET

”Ei særs velskriven bok … imponerande i sin grenseløyse. Skrifta talar med stor overtydingskraft, hendingane er alltid plausible … verdifull litteratur”

ODD W. SURÉN, DAG OG TID

”I likhet med første bok viser Karl Ove Knausgård hvilket litterært kaliber han har … Grepet han benytter med suveren eleganse, er dette: Han tar startpunkt i en konkret, gjenkjennelig trivialitet og løfter ubesværet handling og perspektiv til svimlende høyder. Da blir det stor litteratur. At forfatteren øser av eget liv, er avgjort. Likevel makter han kunststykket å heve stoff, handling og personskildring til et universelt nivå, som angår oss alle. Ikke det minste rart at Karl Ove Knausgård har blitt det store navnet i årets norske bokhøst”

FINN STENSTAD, TØNSBERGS BLAD

”igjen viser Knausgård at han har et usedvanlig tak på det hverdagslige”

MORTEN ABRAHAMSEN, KRITIKERNES FAVORITTER 2009, VG

”Et fantastisk og grensesprengende litterært prosjekt!”

INGVAR AMBJØRNSEN om ”Min kamp 1 og 2”, KRITIKERNES FAVORITTER 2009, VG

”Knausgård besitter den samme skrivende intensiteten i denne boka som i den første … Her er det bare å skuffe videre, skaffe seg lesetid og stå på”

EMIL OTTO SYVERTSEN, FÆDRELANDSVENNEN, KRITIKERNES FAVORITTER 2009

"Stor litteratur ... Knausgårds ambisiøse selvbiografiske roman Min kamp kommer etter alle solemerker å dømme til å stå som en bauta i nyere norsk litteratur"

ANNE HOFF BACKE, OPPLAND ARBEIDERBLAD

”Jeg leser. Jeg leser andre delen av Min kamp av den norske forfatteren og ubeskrivelige skikkelige historiefortelleren Karl Ove Knausgård, bosatt i Sverige. Jeg leser. - nja, verbet kjennes utilstrekkelig. Jeg sluker … Jeg kan ikke slutte, jeg vil slutte, jeg kan ikke slutte, bare en side til, siden skal jeg lage mat, bare en side til........”

LENA KJERSÉN, VÄSTERBOTTENS–KURIREN (Sverige)

”Igjen og igjen er det som overbeviser meg om romanenes enorme kvalitet den gavmildhet Knausgård avvikler fortellingen med. Og hans insistering på detaljen. Romanene har en enormt formell og språklig spenstighet … Men det er interessant at det lykkes Knausgård å skrive vakkert, hudløst og dramatisk om en moderne manns problemer med å være alt det en moderne mann skal være”

LARS FROST, LITTERATURNU.DK (Danmark), anmeldelse av den norske utgaven "Min kamp 2"

"Karl Ove Knausgård er faktisk vår tids Proust ... Det er morsomt, det er sørgelig, det er tankevekkende, det er sladderpirrende, det er eksistentielt vedkommende, det er vakkert, det er filosofisk, det er samtid og evighet, det er storslått"

LILIAN MUNK RÖSING, INFORMATION (Danmark)

" Min kamp 2 er som bind 1 faktisk fremragende og enestående"

JON HELT HAARDER, JYLLANDS-POSTEN (Danmark)

«Kanskje man skulle gjøre det igjen. Fylle et romskip med dokumenter fra vår tid, sende det ut i uendeligheten og la Karl Ove Knausgårds Min kamp 2 være hovedverket»

LISELOTTE WIEMER, KRISTELIGT DAGBLAD (Danmark)

“Karl Ove Knausgård holder et formidabelt nivå. Andre bind av Min kamp kombinerer familieliv og miniessays i en perfekt blanding … I det hele tatt fungerer alt i denne roman, men det er, innbiller jeg meg, fordi den intellektuelle bunnen er så solid og nivået så høyt”

MARIE TETZLAFF, POLITIKEN (Danmark)

“Knausgård skriver helt inn til benet og hudfletter egen som andres utilstrekkelighet … Uavhengig av hvor mye virkelighet og hvor mye diktning som er i romanen, er de gode passasjene i boken avsindig gode, fylt med en intensitet og et alvor som gjør boken til en stor leseopplevelse”

JENS HENRIK HOLM, LITTERATURSIDEN.DK (Danmark)
  • Handlekurv
Handlekurven din er tom
  • Nyheter

Marie Auberts Voksne mennesker forhåndsolgt til Danmark og Sverige
Marie Auberts romandebut Voksne mennesker er nå solgt til Danmark og Sverige, hele seks u...

Les mer

Dag Solstad med ny roman om Bjørn Hansen
Høsten 2019 utkommer Dag Solstad med ny roman. Boken, som har fått tittelen Tredje, og siste,...

Les mer

Per Pettersons nye roman hylles i Danmark
Per Pettersons roman Menn i min situasjon utkom i Danmark fredag i forrige uke. Det går ik...

Les mer

Tina Åmodt tildelt Bokhandelens forfatterstipend 2019
Tina Åmodt ble i går ettermiddag tildelt Bokhandelens forfatterstipend 2019. Åmodt mottok stipend...

Les mer

Mikael Niemis Koke bjørn – nå 20.000
Mikael Niemis roman Koke bjørn har ligget på Bokhandlerforeningens bestselgerliste siden d...

Les mer ARKIV
  • Nyhetsbrev

Webdesign og publiseringsverktøy fra Netmaking | Powered by eZ Publish