Design: Are Kleivan
Last ned høyoppløselig versjon av omslag
Pris kr 369,00

Charlotte Isabel Hansen

Renberg, Tore

IB Pris kr 369,00
| ISBN 9788249505906

Hva skal verden med enda et barn? Trengs det enda en lyshåret og hjerteglad bekymring, som skal undre seg over hvor langt borte månen er, som skal bry det skjøre hodet sitt med hvorvidt blomster kan gråte, og hvem det er som plukker bladene ned fra trærne når det er blitt høst?

Jarle Klepp er blitt 25 år og litteraturstudent. Han bor i Bergen, og nyter sin akademiske tilværelse. Studentlivet tilbyr Jarle alt han har drømt om. Han blir sett på som en lysende begavelse av den eksentriske litteraturprofessoren Robert Göteborg, han har et intenst og utelukkende fysisk forhold til den smellvakre Herdis Snartemo. Han har for alvor oppdaget sine analyserende evner, sin effektive sjarm, sin fremtid.

Så får han et brev fra politiet.

Fire uker senere inntreffer den stilleste dagen i 1997.

Nå må gutten fra Kompani Orheim og Mannen som elsket Yngve bli voksen. Men klarer han det? Vil han det?

BOKHANDLERPRISEN 2008

11. februar 2011 kom filmen "Jeg reiser alene", basert på Tore Renbergs suksessroman Charlotte Isabel Hansen.

Omtale

"Som leser elsker jeg det. Renberg er i ferd med å skaffe seg en plass som den store fortelleren i norsk samtidslitteratur ... fortellingen er drivende god, morsom, spennende, gripende, troverdig og - alt på en gang ... en bok til å hygge seg med, til å få gode og vonde tanker av, til å humre over og til å felle en tåre over. Jeg anbefaler den uten blygsel"

EMIL OTTO SYVERTSEN, FÆDRELANDSVENNEN

"[Renberg] er en forfatter som kan være 'ustyrtelig morsom'. Han er imponerende profesjonell fortellerteknisk. Han skriver godt og underholdende. Og han kan leses av både høy og lav ... Charlotte Isabel Hansen er en bok med humor, rytme, elegante fortelleroverganger, kjappe karakteristikker og selsomme bilder. Trilogien om Jarle Klepp ... blir den Rebergske generasjons store fortelling"

CATHRINE KRØGER, DAGBLADET

" Charlotte Isabel Hansen er ikke bare en dannelsesroman, men en lang og underholdende diskusjon av forholdet mellom åndsliv og reproduktivt liv, og mellom akademia og likhetssamfunnet ... Det går så det griner, slik vi nesten tar for gitt med Renberg etter hvert ... Det er bare å gi seg over"

MIE HIDLE, AFTENBLADET

"Tore Renberg har med rette fått ros for å treffe en hel generasjon med sine bøker om Jarle Klepp. Han leverer glimrende tidsbilder ... han er morsom på en subtil, ironisk og likevel varm måte. Men forfatterens store styrke er skildringen av mennesker, hans innsikt i dynamikken i vennskap og slektskap, og forståelse for hvorfor folk er som de er ... til tross for alle Jarle Klepps svakheter, som Renberg skildrer med en rørende ømhet, er han et skikkelig menneske. Og vi lesere blir bare mer glad i ham etter hvert."

INGRID BREKKE, AFTENPOSTEN

"Tore Renberg har i et språk som hele veien gnistrer av vidd skrevet en herlig sentimental roman om å frontkollidere med virkeligheten ... Det er stilig utført! ... Charlotte Isabel Hansen er morsom, avslørende, skarpt observert, elegant skrevet, ironisk i tonen, sentimental i grunntonen, ja, til å gråte over"

FARTEIN HORGAR, ADRESSEAVISEN

"en underholdende, morsom og tankevekkende roman ... fortalt med varme og humor ... nok en god leseopplevelse fra Tore Renberg"

STINE FRIMANN, VÅRT LAND

"en ekstremt artig bok å lese ... generøs, lettlest og varm. Det går som en lek. Den er morsom, spennende og sidene glir til side uten at en helt merker det. Tore Renberg er skarp, og han skaper karakterer med slik kjærlighet at du får lyst til å gi de en omfavnelse, i alle fall de fleste ... Romanen tar opp relevante spørsmål angående hva det betyr å være far, om åndssnobberi og hva som er bra litteratur"

KRISTINE KLEPPO, ABC NYHETER (8 av 10 stjerner)

"Morsom roman ... preget av en tydelig renbergsk energi og fortellerglede som gjør den underholdende å lese"

SILJE STAVRUM NOREVIK, BERGENS TIDENDE

"Romanen er definitivt god underholdning"

MINA T. WATZ, OPPLAND ARBEIDERBLAD

"Han er framleis i siget. Med Charlotte Isabel Hansen har Tore Renberg skrive ein underhaldande og morosam oppfølgjar"

ØYSTEIN VIDNES, MORGENBLADET

”Jeg vil ha mer. Jeg må nok bare innrømme at jeg er mannen som elsker Jarle”

JØRGEN BRYNHILDSVOLL, UNIVERSITAS

"ny roman i Tore Renbergs krønike om Jarle Klepp. Det gir samme gjenkjennelsesglede som når det kommer en ny sesong i en serie man har fulgt med på en stund ... i Charlotte Isabel Hansen gir Tore Renberg fullt spillerom for de skrekkblandede fantasiene til enhver mann som ikke har komplett oversikt over hvor enhver tidligere partner er blitt av ... Resultatet er en riktig sukkerbombe av en roman"

BJØRN GABRIELSEN, DAGENS NÆRINGSLIV

"Leken, morsom, vilter og innmari sjarmerende roman om vår venn Jarle Klepp som til sin store forbauselse er blitt far"

LENA STORVAND, VG Kritikernes favoritter 2008

"En medrivende lekenhet preger teksten, fortellingen bruser frem i vilter parodi og høyrøstet fortellerglede - med blaff av mer finstemte skildringer. Har noen savnet humor i norske romaner, vil de bli mettet her ... det er så drevent og sjarmerende gjort at romanen kan bli en riktig lesefest"

MAY GRETHE LERUM, VG

”har alle ingredienser som skal til for å bli en bestselger … glitrende bilder … Det er stor humor og vár ømhet, og noen av kapitlene er så artige at boken nærmest krever å bli filmatisert … Men først og fremst viser Renberg en flott innsikt i dynamikken i menneskelige relasjoner”

BJØRN TORE BRØSKE, BERGENSAVISEN

"lettlest, underholdende, og til tider hysterisk morsom, så vel som pinlig ... Gjensynet med Jarle Klepp er uansett av den gode, kanskje beste sorten, og forutsetter ikke at man har lest de andre bøkene i den foreløpige triologien. Om det ikke er pensum, er dette virkelig en bok det er god grunn til å ta seg tid til"

ASTRID RAMBØL, STUDVEST

"Renberg sjonglerer utvungent mellom refleksjoner og allmenne betraktninger på den ene siden mens han i neste øyeblikk lar bokens karakterer erfare og tildels virkeliggjøre fenomenene som blir analysert av hovedpersonen ... leseren kan ikke annet enn å la seg fascinere av ham"

GURO HAVREVOLD, FREDRIKSSTAD BLAD

"Dette er en fulltreffer. Den er både velskrevet og vakker, tragisk og hylende morsom"

FAMILIEN "Denne må du lese"

Charlotte Isabel Hansen er en intelligent og svært vellykket satire … munter lesning … ambisiøst og fullstendig forførende”

MARIANNE PAYOT, L’EXPRESS (Frankrike)

“Populærlitteraturen fortjener ofte bedre omtale enn det den får (eller ikke får). Ikke bare besitter noen av dens forfattere et åpenbart talent, men foredlingen av dens teknikker og stil påkaller noen ganger beundring. Det er tilfelle med Tore Renberg og hans roman ... Stilen er like enkel som lysende ... Perfekt oppbygd ... Resultatet er en atmosfære av intelligent fortrolighet og musikalitet, som virkelig har all grunn til å forføre leseren. Charlotte Isabel Hansen er langt fra å være noen lettvekter”

NILS C. AHL, LE MONDE (Frankrike)

“Det kan virke som om hver eneste roman det unge håpet Tore Renberg (født 1972) skriver, blir en suksess ... Hans tredje bok om Jarle Klepp er intet unntak fra regelen … rytmen, bildebruken og dramaturgien setter seg med én gang, romanpersonene er nærværende og fengslende.”

LA CROIX (Frankrike)

“Med sin tredje roman gjør Tore Renberg, en av de mest prisbelønte, filmatiserte og populære forfatterne i sin generasjon, en svært vellykket entré i Frankrike. Den subtilt gjennomførte Charlotte Isabel Hansen er en optimistisk menneskelig komedie om de forskjellige måtene å skape og omskape et familieliv på.”

LIVRES-HEBDO (Frankrike)

“Renberg fører en herlig penn, dyppet i muntlighetens blekk”

EVENE.NO (Frankrike)

"En morsom og øm roman, skrevet med eleganse"

Magasinet AVANTAGES (Frankrike), 3 av 3 stjerner

«Tore Renberg er en av nordens fineste romanforfattere og viser hvorfor i det tredje bind om Jarle Klepp … En forfatter som vet nøyaktig hvor grensen mellom det følelsesladede og det sentimentale går ... en morsom, rørende og vedkommende leseopplevelse med en fint forløst finale som ikke skal røpes her. Men som gir abstinenser etter mer. Jeg håper at bind fire og fem, som allerede er utkommet på norsk, snart kommer på dansk. Så kan vi se hvilke konsekvenser Jarles liv med barn og bøker får. For fremtiden.»

JEPPE KROGSGAARD CHRISTENSEN, BERLINGSKE TIDENDE (5 av 6 stjerner) (Danmark)

«sorgmunter og mangeladet … Selv om Tore Renberg skriver lett og muntert i tredje del av bestselgerserien om den unge Jarles problemer, står det mye mer på spill enn det rent satiriske ... et stort generasjonsportrett ... Først og fremst er det en fornem og lettlest demonstrasjon i nettopp Prousts ånd av hvor mye litteraturen kan lære oss om hvor vi kommer fra og hvor vi står nå – men også av at det bare er oss selv som kan bestemme oss for å komme videre.»

JAKOB LEVINSEN, JYLLANDS-POSTEN (5 av 6 stjerner) (Danmark)

"Renberg er en dyktig forteller som med sterke bilder og atskillig rytme driver historien framover. Leseren klarer knapt å stoppe sin gode latter, for den unge mannens selvbedrag er så åpenbart. Og likevel, selv om han beveger seg noe klossete gjennom dagene med Charlotte Isabel, når han fram til leserens hjerte"

OBERHESSISCHE PRESSE, MARBURG (Tyskland)

«en satirisk elegant historie om møtet med en ukjent datter … Romanen er elegant komponert, vittig og språklivlig med finstemt bruk av symboler, og den holder et underholdende tempo gjennom det satirisk opptegnede universitetslivet, med Jarle som en Erasmus Montanus blant like geniale og snobbete kamerater i selveste Ludvig Holbergs fødeby. Men vi trøster oss med at han skal nok forandre seg, og kanskje bli forfatter»

TORBEN BROSTRØM, INFORMATION (Danmark)

«Selv om Renberg skaper et karikert miljø, klarer han på en suveren og nyansert måte å la sine personer komme til syne gjennom språket deres … Alt sammen på en lett og svært underholdende måte, ikke minst for dem som har en akademisk studietid bak seg»

MAI MISFELDT, KRISTELIGT DAGBLAD (Danmark)

"Renberg forteller varmhjertet og underholdende om det å nærme seg et annet menneske. Underveis introduserer han underlige skikkelser som raskt kommer leseren nær. Og på vakkert vis åpenbarer han en syvårings liv for oss ... En varmhjertet roman som man tviholder i til man har slukt siste side"

SUITE101.DE (Tyskland)

"Svært vakkert skrevet, med ironi og rett fra hjertet. I det ene øyeblikket er det morsomt, i neste øyeblikk forsøker man å sette seg inn i karakterenes situasjon. Hendelser og forløp gjør denne historien desto mer troverdig og dermed også tristere. Samtidig er fortellingen forfriskende og underholdende. Jeg skulle gjerne sagt mer om innholdet, men da avslører jeg for mye. Dette er en bok man selv må lese!"

PAPA-YA, SAABRÜCKEN (Tyskland)

"En varmhjertet bok om å være og bli voksen og barn"

NEUES WORT, POTSDAM (Tyskland)

"Den ironiske og elskelige fortellingen om en mann midt i kaos, som plutselig oppdager farskjærligheten"

FREUNDIN, MÜNCHEN (Tyskland)

"Tore Renberg er en av Norges mest leste forfattere. Dette er hans andre roman i tysk oversettelse, en humørfylt og ettertenksom bok"

BUCHLEMMI.DE (Tyskland)

"Tore Renberg er like komfortabel i portrettet av barndommen som i satiren av universitetsmiljøet og leverer hysterisk morsomme sider om dette sammenstøtet av ytterpunkter... en oppløftende roman"

LE JOURNAL DU DIMANCHE (Frankrike)

"En nydelig roman ... I begynnelsen av denne svært rørende historien oppdager Jarle at han er far, mot slutten vet han at han har en datter. Det er litt av en forskjell"

GIROD DE L'AIN, ELLE (Frankrike)

"Boken er skrevet med humor, ironi og underfundighet … Tore Renberg kalles ”et stjerneskudd” på den norske forfatterhimmelen, og dette er etter min mening ganske berettiget. Hans tre romaner om Jarle Klepp er et lite mesterverk av en utradisjonell utviklingsroman og jeg må innrømme at jeg har vært forelsket i Jarle Klepp siden Mannen som elsket Yngve, og det at han nå er blitt far har kun fått min forelskelse i ham til å vokse. I love you, Jarle Klepp!"

MERETE TRAP, LITTERATURSIDEN.DK (Danmark)
  • Handlekurv
Handlekurven din er tom
  • Nyheter

Hanne Ørstaviks Kjærlighet kortlistet til The Republic of Consciousness Prize 2020
I dag ble det kjent at Hanne Ørstaviks roman Kjærlighet (eng. tittel: Love) er en a...

Les mer

Linn Ullmann om litteratur og offentlighet - Foredrag på Nasjonalbiblioteket 28.02
Hvordan klare seg? I et personlig, litterært og undersøkende foredrag ser Linn Ullmann nærmere på...

Les mer

Nina Lykkes Full spredning holder stand på bestselgerlista
Nina Lykkes Full spredning. En legeroman beholder denne uken andreplassen på Bokhandlerfor...

Les mer

Bjørn Esben Almaas og Matias Faldbakken nominert til Nordisk råds litteraturpris 2020
I dag ble det kjent at

Les mer

Matias Faldbakken tildelt P2-lytternes romanpris 2019
Matias Faldbakkens kritikerroste roman Vi er fem er tildelt P2-lytternes romanpris 2019. P...

Les mer ARKIV
  • Nyhetsbrev
  • Fritekstsøk
  • Arrangement
28.02.2020

Sakprosadagene på Kristiansand folkebibliotek: Espen Stueland: «Eilert Sundts farlige kunnskap»

Les mer
28.02.2020

Litteratur og offentlighet. Foredrag ved Linn Ullmann på Nasjonalbiblioteket

Les mer
04.03.2020

Klimakritikk: Er kritikken i økokrise? - med blant andre Espen Stueland

Les mer
07.03.2020

Nordisk poesifestival | Rolf Jacobsen-dagene 2020: Nordisk poesifest med blant andre Espen Stueland

Les mer
07.03.2020

Nordisk poesifestival | Rolf Jacobsen-dagene 2020: Poesi, klima, krise - med blant andre Espen Stueland

Les mer
KOMMENDE

Webdesign og publiseringsverktøy fra Netmaking | Powered by eZ Publish